Ve čtvrtek město jedná o Ďolíčku

Už tento čtvrtek se na radnici Městské části Praha 10 opět rozhoří debata na téma vršovického Ďolíčku. Ve 13:00 začíná jednání Zastupitelstva MČ Praha 10 a jedním z bodů programu je právě situace kolem tradičního vršovického stadionu. Fanoušci Bohemians 1905 mají další možnost se tohoto zasedání zúčastnit. Při minulém jednání právě účast fanoušků Bohemky situaci hodně pomohla a zachovala optimismus při jednání o budoucnosti Ďolíčku.

Ve čtvrtek město jedná o Ďolíčku

Družstvo fanoušků Bohemians má připravené základní podklady, které v nejbližším možném termínu představí majitelům stadionu i veřejnosti, aby mohla proběhnout i za účasti městské části a eventuálně i Magistrátu veřejná diskuse. Družstvo fanoušků Bohemians vyzývá příznivce klubu k hojné účasti a zároveň žádá o slušný průběh zastupitelstva v rámci dobrých mravů. Radnice městské části Praha 10 se nachází na Vršovické ulici, vedle nákupního centra Eden směrem ke stadionu Bohemians (zastávka tram a bus Koh-i-noor).

Komise Ďolíček SOS připravily několik variant řešení budoucnosti Ďolíčku. Řešení se týkají různých možností rekonstrukce našeho stadionu. Zastupitelé tentokrát pravděpodobně nebudou hlasovat o vstupu městské části do stadionu. Vyposlechnou si obšírný elaborát radního Romana Rognera ze Strany zelených, který mimo jiné mapoval postoje vlastníků stadionu i klubu, a rozhodnou, jak postupovat dál. Účast zastánců setrvání v Ďolíčku je žádoucí - nadále platí, že v městské části má Ďolíček důležitého partnera směrem k budoucnosti stadionu.

Podporu Bohemians 1905 v setrvání v Ďolíčku a stadionu jako takovému vyjádřili zastupitelé v čele s pane starostou i radním Milanem Richterem již na minulém zasedání a při posledních dvou zápasech i další politici z Prahy 10 – zástupce místostarosty Ing. Antonín Weinert a JUDr. Petr Hulinský, Ph.D., zastupitel a šéf pražské ČSSD. Oba byli patrony zápasů.