Zastupitelstvo chce jednat o Ďolíčku

Čtvrteční zasedání zastupitelstva městské části Praha 10 znovu projednávalo otázku vršovického Ďolíčku. Scénář byl podobný jako na minulém zasedání na konci loňského roku. Na radnici dorazilo několik desítek fanoušků, kteří zcela obsadili jednací sál, bod týkající se stadionu byl předřazen jako bod číslo 1. „Chceme vyhovět lidem, aby tady nemuseli čekat, než projednáme další záležitosti,“ zdůvodnil změnu programu starosta a předsedající Vladislav Lipovský. Jednání bylo tentokrát kratší než při minulé schůzi, trvalo necelou hodinu. Závěr je předpokládaný: městská část chce pokračovat v jednání o budoucnosti Ďolíčku a vyzývá majitele stadionu k jednání.

Zastupitelstvo chce jednat o Ďolíčku

Bod týkající se stadionu zahájil svým proslovem radní Roman Rogner ze Strany zelených, který byl na minulém zastupitelstvu pověřen jednáním s akcionáři Bohemians 1905. „Shrnutí odpovědí od jednotlivých akcionářů vypadá asi následovně. Majoritní vlastník CTY nemá v současné době prostředky na rekonstrukci v řádu stovek miliónů korun, ale je připraven jednat s městskou částí o možnosti spolupráce. Variantu Eden vidí jako ekonomicky výhodnější, ale neakceptovatelnou pro fanoušky. Ostatní akcionáři klubu jednoznačně podporují rekonstrukci Ďolíčku a nepřipouštějí možnost odchodu na jiný stadion,“ řekl radní Rogner.

Zastupitelstvo v závěrečném usnesení vzalo jeho zprávu na vědomí. V diskusi vystoupil zastupitel za ČSSD Petr Hulínský, který připomněl téměř osmdesátiletou historii Ďolíčku a nutnost zachovat tento stadion pro Bohemians 1905. „Bohemka do Ďolíčku jednoznačně patří. I naším úkolem je, aby tomu tak bylo i nadále,“ řekl v obsáhlém proslovu šéf pražské ČSSD. Za Družstvo fanoušků Bohemians vystoupil Jiří Hlinka, který se angažuje v aktivitě S.O.S. Ďolíček. „Během tří měsíců jsme pracovali a diskutovali s urbanisty, politiky a dalším zainteresovanými lidmi, abychom připravili návrhy řešení. Nechceme jen čekat na pomoc, nabízíme řešení, které v následných týdnech představíme majitelům a poté i veřejnosti. Jedná se o postupnou rekonstrukci stadionu tak, aby vyhovoval všem regulím a zároveň to nebylo ve stovkách miliónů korun,“ prohlásil Jiří Hlinka.

Vystoupením na něj navázal ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. „Předně bychom chtěli poděkovat městské části, že se o problematiku stadionu a sportu na Praze 10 zabývá. Rádi bychom oficiálně od zastupitelstva slyšeli, že myšlenku stadionu v Ďolíčku podporuje a je připravena jednat,“ vyjádřil přání ředitel klubu.

Zastupitelstvo poté po sérii návrhů usnesení a krátké přestávce schválilo usnesení, ve kterém se praví, že zastupitelstvo je připraveno jednat s majiteli stadionu o budoucnosti stadionu v Ďolíčku. Zastupitelstvo se nezabývalo jednáním s majiteli stadionu v Edenu, protože dosud nepřišla žádná odezva a tento bod odložilo na červnové zasedání. Záznam ze zasedání čtvrtečního zastupitelstva uvidíte o víkendu na Bohemka TV.