Přijede Fulnek. Hlavně nepodcenit!

V neděli nás čeká tak trochu jiný zápas. Jestliže naposledy jsme se střetli s druhým týmem tabulky a jedním z možných aspirantů postupu, teď nás čeká téměř jistý sestupující. Do Ďolíčku přijede beznadějně poslední Fulnek, který na jaře prohrál všech sedm střetnutí celkovým skóre 3:25. Po zimním výprodeji se není ani čemu divit. V sestavě musí nastupovat fotbalisté, kteří ještě na podzim hráli divizi a sportovní vedení klubu otevřeně přiznává, že zbytek sezony bere jako přípravu na třetí ligu. O to víc musíme být pochopitelně obezřetní. Bezejmenní mladíčci nemají co ztratit. V bouřlivém prostředí se určitě vybičují k maximálnímu výkonu a nic nevypustí.

Přijede Fulnek. Hlavně nepodcenit!

Loni i letos největší překvapení druhé ligy. Stejně tak jako loni nikdo nečekal, že by Fulnek mohl skončit na šestém místě tabulky jen s pětibodovou ztrátou na druhou postupovou příčku, asi nikoho nenapadlo, že by letos mohl sestoupit. Ještě před sezonou přitom chtěl majitel Roman Mroček minimálně zopakovat loňský úspěch. Už v zimní přestávce byl víceméně smířený se sestupem. Fulnek v té době ztrácel 8 bodů na záchranu a dobrovolně propustil stejný počet zkušených hráčů. Z podzimní soupisky postupně zmizeli Josef Lukaštík, Marcel Pavlík, Vladimír Staš, Radek Slončík, Tomáš Vajda, Michal Vyskočil, Zdeněk Traxl a Josef Jindřišek. Hlavním problémem byly peníze. Majitel klubu k tomu sám poznamenal: „Není problém mužstvo pokrýt penězi, ale když jste poslední a chcete, aby vás někdo sponzoroval, tak je to složitější.“. Fotbal ve městě, které proslavil J. A. Komenský, přitom úplně na popravu poslat nechce. Soutěž se rozhodl dohrát vesměs s mladíky z B-týmu s minimem zkušeností a připraven je i sám případně zasáhnout přímo do hry. Má totiž platnou registraci.

Jak již bylo řečeno, všechny jarní zápasy náš nedělní soupeř prohrál. Dvakrát dokonce obdržel šestigólovou nadílku – na Dukle a v Holici. Čtyři branky dostal doma od Čáslavi. Poslední zápas se mladíkům z Fulneku však vcelku vydařil. Doma prohráli pouze 1:2 s Vítkovicemi a v závěru zápasu dokonce sahali po vyrovnání.

Loni na podzim jsme ve Fulneku remizovali 1:1 a se ziskem bodu jsme vzhledem k průběhu utkání mohli být maximálně spokojeni. Úvod zápasu patřil domácím, v 16. minutě po kombinační akci domácích po ose Slončík - Vajda se v malém vápně prosadil nejlepší střelec domácích Košťuřík. Vyrovnání se zrodilo v samotném závěru poločasu, už v nastaveném čase se po sérii rohových kopů prosadil zblízka Pavel Lukáš. Do druhého poločasu jsem vtrhli daleko aktivněji, naší aktivitu ale utnulo v 69. minutě vyloučení Kunáška. Domácí si ve zbylém čase vypracovali několik jasných gólových šancí, které jsme s notnou dávkou štěstí přežili.