D - žáci zdolali Tábor

Mladí fotbalisté Bohemians zvítězili v dnešním utkání s týmem FK Tábor v poměru 1:0. Ještě před utkání museli vršoviští řešit nemalý problém. Z pátečního tréninku odkulhal brankář David Roshan, a protože je Jan Šrámek na škole v přírodě, byl povolán Michal Přibyl z ročníku 1996. Do brány byl však připraven David, ale jak se ukázalo na předzápasovém rozcvičení, tak nedostatečně. Do brány šel tedy "Příba".

D - žáci zdolali Tábor

Klokani vstoupili do utkání strašidelně a první poločas neměl s fotbalem ze strany zelenobílých nic společného. Kdyby soupeř lépe řešil finální situace, tak mohl jít do zcela zaslouženého vedení. Ze strany Bohemians stojí za zmínku jen ohrožení brány soupeře z kopačky Michala Skučka a následný roh Jaroslava Kloučka, který skončil na břevně.

O poločase nastala důrazná "promluva" a Klokany probudila. Ani ve druhé půli se tolik fotbalově nedařilo, i když to bylo mnohem, mnohem lepší než v úvodním dějství, ale už to byli ti bojovníci, na které jsme v zelenobílých dresech zvyklí. Druhou půli jsme téměř celou strávili na soupeřově polovině, ale nedostali jsme se dál, než do vápna (s tím už měl v minulém kole problém vedoucí celek soutěže Motorlet, který s Táborem remizoval 0:0) a fotbalisté z jihu Čech se osvobozovali dlouhými odkopy. Pak ale na výborně naběhnuvšího Čapka namířil dokonalou přihrávku Marek Vltavský. "Čápa" se ve sprintu zbavil dvou pronásledovníků, nasadil brankáři hokejový blafák a střelou do prázdné brány vstřelil jediný gól utkání.

Bohemka se touto brankovou situací viditelně uvolnila, a i když měla další vydařené akce, které ale měly skončit gólem (Puczok, Čapek, Pejša, Vltavský), tak žádnou branku již nepřidala. Soupeř hrozil jen vysokými nákopy, se kterými si vesměs naši obránci poradili, i když výjimky by se našly (soupeř také trefil tyč). Ke konci se začaly hromadit standardní situace ve prospěch hostů, ale k vážnému ohrožení brány Michala Přibyla se Tábor nedostal, a tak se Bohemka dočkala vítězství - není umění vyhrávat, když se daří, ale umění je vyhrávat, když se nedaří. Škoda první doslova prohospodařené půle, druhá již byla alespoň odbojovaná.

Sestava Bohemians: Roshan - Begić, Brak, Szabo (31' Vltavský), Vodrážka - Kocourek, Skuček, Tomič (23' Pejša), Čapek - Kumprecht (14' Puczok), Klouček

Statistika: Bohemians 1905: I. poločas = 4 střely na branku a 2 mimo, 1 faul, 2 ofsajdy a 2 rohové kopy; II. poločas = 3 střely na branku a 1 mimo, 4 fauly a 4 ofsajdy Tábor: I. poločas = 3 střely na branku, 7 faulů, 1 ofsajd a 2 rohové kopy; II. poločas = 1 střela na branku a 6 faulů

Individuální statistiky a zajímavosti: Poprvé v divizi se v sestavě D-žáků objevil hráč z ročníku '96. Stal se jím Michal Přibyl a vychytal devadesát sedmičkám čisté konto a i díky němu vyhráli Klokani 1:0. Nejvíce faulů na sebe dnes nasbíral rychlonohý záložník Dominik Kocourek - celkem tři. Jako jediný z hráčů Klokanů se v této sezóně přehoupnul přes magickou hranici 1000 odehraných minut David Čapek. Nastoupil ve všech 18 zápasech a nasbíral už 1047 odehraných minut (bez nastavení).