Bohemka má náskok deset bodů

Před zápasem se i na náměstíčku před hlavní tribunou řešila jediná otázka: „O kolik to dneska bude?“.  Poslední celek druhé ligy Fulnek přijel do Prahy se čtyřmi dorostenci, tři z nich seděli na lavičce, jeden se dostal do základní sestavy. „O všech peripetiích Fulneku jsme věděli dopředu, ale nechtěli jsme si je připouštět. Utkání jsme nepodcenili, klukům nelze upřít snahu, ale chyběla nám dnes individuální odvaha přejít přes hráče a zakončit,“ hodnotil po utkání trenér Pavel Hoftych. „Nicméně tři body se z tohoto zápasu počítají stejně, jako kdybychom hráli proti Jihlavě nebo komukoliv dalšímu. Jsme zase blíže postupu, navíc Jihlava a Dukla zaváhaly, takže jsme zvýšili náskok v čele tabulky,“ našel pozitiva kouč Hoftych.

Bohemka má náskok deset bodů

Trenéři postavili ofenzivní sestavu, ve které byly hned tři útočníci. Navíc Kotyza s Moravcem byli zranění, takže se tím vyřešil i problém na pravé straně zálohy. „Kotyza měl natažený sval a nechtěli jsme riskovat, Moravec měl nakopnutý kotník. Oba už od nového týdne půjdou do tréninku,“ přiblížil jejich stav trenér Bohemians 1905. Do sestavy se tak dostal Aziz Ibragimov. „Jeho úkolem bylo doplňovat útočníky zprava. Škoda měl hrát ve středu a Hartig se s Ibragimovem prolínat na křídlech. Náročnější to bylo pro Pepu Jindřiška, který měl na starosti celou pravou stranu. Jelikož jsme nepředpokládali velké ofenzivní výpady Fulneku, tak jsme si toto odkrytí mohli dovolit,“ přiblížil trenér Hoftych zamýšlenou taktiku.

Bohemka se opravdu od prvních minut dostala na polovinu soupeře a bušila do zamčených vrat. Klokani napadali rozehrávku soupeře a nepouštěli Fulnek vůbec na naši polovinu. „V Sokolově si Fulnek vytvořil několik šancí, trefil břevno. Proti Vítkovicím zase měl v závěru tlak. Základním předpokladem bylo eliminovat jakékoliv pokusy Fulneku, abychom se mohli soustředit jen na ofenzivu. Toto hráči splnili velmi dobře, Fulnek neměl vážnější výpad na naši polovinu,“ hodnotil obrannou práci mužstva kouč Pražanů. V ofenzivě nešla hráčům upřít snaha, ale úvodní tlak branku nepřinesl. „Měli jsme velké šance. Před zápasem jsme zdůrazňovali hráčům, ať jsou trpěliví, že gól určitě dáme,“ dodal Hoftych.

Obléhání branky Fulneku proměnil v gól až těsně před přestávkou Milan Škoda. Róth přihrál před branku a Škoda z šesti metrů napálil míč do sítě. „Už jsem si říkal, že vydržíme do poločasu, to by byla pro nás senzace. Ale bohužel tam přišla chyba krajního záložníka a inkasovali jsme,“ smutnil po utkání trenér Fulneku Tomáš Chlebek. „I tak je pro nás tento výsledek z Ďolíčku dobrý, i když bych to němel říkat jako trenér poraženého týmu. Bohemka si první ligu zaslouží a já musím našim hráčům za obětavý výkon poděkovat,“ dodal Chlebek.

Druhý poločas se odvíjel podle stejných not. Bohemka útočila, Fulnek se bránil. „Věděli jsme, že Fulnek hru neotevře. Chyběla však větší odvaha a individuální schopnosti,“ hledal rezervy ve výkonu svých svěřenců trenér Hoftych. Vyložené šance Hartiga, Adama, Rótha brankou neskončily, ujala se až spolupráce střídajících hráčů v závěru zápasu. Strnad odcentroval na zadní tyč a Jan Růžička dal svůj první gól v mistrovském zápase v dresu Bohemky. „Uklidnění mohlo přijít i dřív, samozřejmě všichni měli na paměti nedávný zápas s Vítkovicemi, ale tentokrát jsme soupeře do ničeho nepouštěli. Máme tři body, v tabulce jsme opět zvýšili náskok, vyhráli jsme a zápas nikdo neodfláknul. To jsou poznatky, za které jsme rádi a věříme, že to je důležitý krok v naší cestě do ligy,“ uzavřel hodnocení trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.