Jan Růžička: velká gólová premiéra

Proti Fulneku se o oba góly postarali odchovanci klubu, přesto jejich střelecké příběhy jsou hodně rozdílné. Milan Škoda dal svůj sedmý gól v sezoně, prosadil se i v těch minulých po znovuzrození klubu. Od svých osmi let je v Bohemce i Jan Růžička, který jen na jednu sezonu, těsně před konkursem, opustil zelenobílý dres. V roce 2005 se zase vrátil, s Bohemkou putuje od třetí ligy, ale teprve proti Fulneku se poprvé trefil v mistrovském zápase. Po čtyřech letech čekání. „Jsem spíš turnajový střelec. Fortuna Víkend šampiónů nebo Tipsport liga, tam se mi daří,“ říkal po zápase autor druhé branky Bohemians, která definitivně uklidnila Klokany. Když v osmi letech přicházel do Bohemky, určitě snil o tom, aby v Ďolíčku dal gól a tribuny skandovaly jeho jméno. Po šestnácti letech se mu toto přání splnilo.

Jan Růžička: velká gólová premiéra

Růža byl jen dvě minuty na hřišti, když si naběhl na centr dalšího střídajícího hráče a svého velkého kamaráda Miloslava Strnada a hlavou k tyči zavěsil. Pět minut před koncem tak Bohemka získala definitivní klid. „Poprvé v životě se mi stalo, že jsem přišel na hřiště a dal gól,“ přiznal po utkání čtyřiadvacetiletý univerzál. Tentokrát nahradil Ference Rótha na levém kraji zálohy. „Šel jsem na hřiště s pokyny udržet balón a hlídat levou stranu především směrem dozadu, ale naskytla se možnost vyjet, tak jsem toho využil. Míla Strnad mi to krásně posadil na hlavu a už stačilo jen sledovat balón,“ popsal svůj gólový moment šťastný střelec.

Proti Fulneku si připsal jubilejní desátý start v této sezoně, i když tentokrát byl jen na pár minut. „Honza velmi dobře pracuje na tréninku. Má výhodu, že může být použit prakticky na obou krajích zálohy i obrany. Určitě bude dostávat více šancí, a to nejen kvůli tomu gólu,“ podotkl trenér Hoftych. Poctivý, zarputilý, bojovný – to jsou přívlastky, které charakterizují čtyřiadvacetiletého odchovance Bohemky.

S Bohemkou se Jan Růžička brzy snad podívá znovu do první ligy. „Někteří soupeři zaváhali, nás zajímá třetí místo, od kterého se vzdalujeme. Můžeme si to už uhrát jen domácími zápasy, ale samozřejmě venku chceme také něco urvat,“ dodal Růžička. Premiérovou trefu v mistrovském utkání si za ta léta dřiny v zeleno-bílém zasloužil. Však také po zápase nestačil přijímat gratulace od spoluhráčů. „Hlavně řekni, kdo ti přihrál,“ pokřikoval na něj při vstupu do tiskového centra Miloslav Strnad. Teď už čeká na Růžu jen zápisné za první gól a příprava na další zápas. „Ježišmarjá, snad to nebude nic velkýho,“ zhrozil se při pomyšlení na vklad do týmové kasy.