Strnad čekal na míč, teď čeká na gól

V zimě se z něj stal nejlepší střelec druhé ligy v dresu Bohemians, přestože v zelenobílém dresu nedal v této sezoně žádný gól. Miloslav Strnad přišel z Čáslavi s devíti nastřílenými góly, což neměl a dosud nemá žádný jiný hráč Klokanů. Strnad však na jubilejní desátý gól stále čeká. V Karviné už byl hodně blízko, ale připravil ho o něj obránce domácích Staš, který si těsně před Strnadem srazil míč do vlastní sítě. „Už jsem na ten balón čekal, nastavil jsem nohu, že ho jen doklepnu a těsně přede mnou ho obránce ukopl. Tak snad příště,“ bral věc s humorem střelec Bohemians 1905.

Strnad čekal na míč, teď čeká na gól

Zatímco na druhé straně se prosadil místní kanonýr Martin Opic, který tak Strnada přeskočil ve střelecké tabulce druhé ligy, když dal desátý gól, Strnad vyšel znovu naprázdno, přestože odehrál většinu zápasu. Neobjevil se sice v základní sestavě, ale již od začátku se rozcvičoval. „Lukáš Hartig nebyl úplně v pohodě, navíc se hned v úvodu zranil Slezi, takže jsem tušil, že brzy půjdu na hřiště,“ vysvětlil Strnad. Jeho chvíle přišla po půlhodině hry, kdy odkulhal Hartig. Strnad hru oživil, prezentoval se i několika sprinty a vydařenými přihrávkami. „Svým výkonem mě potěšil. Ukázal i rychlostní možnosti, což mu v minulých zápasech chybělo,“ pochválil útočníka trenér Pavel Hoftych.

Jediné, co Strnadovu výkonu chybělo, byl gól. Pět minut před koncem k němu už byl hodně blízko. Škoda zatáhl míč po levé straně, centroval před bránu, míč prošel přes gólmana a u zadní tyče už stál připravený Strnad. Ale v tom přilétl do dráhy míče obránce Staš a zavěsil do vlastní sítě. „Čekání na první bohemácký gól pokračuje. Snad příště,“ glosoval situaci Miloslav Strnad.

Už z podzimu byli fanoušci zvyklí na osvědčenou dvojici nahrávač Róth, střelec Škoda. V posledních dvou zápasech se v podobném duchu představilo duo kamarádů – nahrávač Strnad, střelec Růžička. V utkání s Fulnekem jejich spolupráce přinesla gól, tentokrát Strnadovu přihrávku Růžička ve vyložené šanci poslal nad bránu. „Za druhý poločas jsme si minimálně bod zasloužili. Jejich obrana hrála tvrdě, museli jsme na ně stejně, protože ve vzduchu byli hodně silní,“ dodal Strnad.