Důležitá výhra, teď už jen bod

Slovácko poprvé na jaře padlo. Po pár dnech znovu přijelo do Vršovic, ale zatímco na Slavii dokázalo vyhrát 1:0 a slávisty unavilo poctivou defenzivou, na Bohemce dostalo gól ve druhém poločase a už se nezmohlo na odpověď. „Dostat gól na Bohemce, to je smrt. Málokdo to dokáže zvrátit,“ řekl po zápase trenér Slovácka Josef Mazura. Bohemka se tak díky dalšímu vítězství přiblížila postupu, v příštím zápase s Jihlavou už stačí Klokanům jen bod. „Je to pro nás důležité vítězství, už jsme hodně blízko, ale varování od sousedů z Vršovic je dostatečné. Taky přišly komplikace a z jasné situace byla chvilku zápletka,“ varuje trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Důležitá výhra, teď už jen bod

Trenéři nemohli využít trojici chybějících hráčů. Lukáš Adam měl čtyři žluté karty, útočné duo Hartig – Slezák si přivezlo zranění z Karviné. Lukáš Adam a Lukáš Hartig se alespoň představili fanouškům při autogramiádě před zápasem. Do středu zálohy šel místo Adama Jungr, ale jeho výkon nebyl přesvědčivý. „Záloha nám v prvním poločase moc nefungovala, změna paradoxně nastala, až když se Morávek zatáhl na defenzivního záložníka. Dostal se více k míči, spoustu jich vybojoval a sehrál asi nejlepší zápas na jaře,“ pochválil Jana Morávka trenér Hoftych.

Už před zápasem trenéři upozorňovali hráče na kvalitu Slovácka. „Mají kádr srovnatelný s námi, mají i více technických typů, než je v Bohemce. Slavia hrála proti Slovácku bez většího důrazu, jen si chtěla zahrát fotbal. To přesně Slovácku vyhovuje. Na hráče jsme apelovali, aby dohrávali souboje, nekomplikovali si situaci a hráli jednoduše. Nakonec právě z toho padl gól. Balón za obranu a vyhraný osobní souboj,“ přiblížil taktiku trenér Hoftych. Jediná branka utkání, kterou dal po nákopu Rótha Milan Škoda, padla v 68. minutě. To už byl na hřišti i třetí útočník Aziz Ibragimov. „Hrál podhrotového hráče s tím, že záda mu kryl Morávek. A právě Mori díky svému pohybu obsáhl velký prostor a naši hru zrychlil,“ dodal Hoftych ke změně rozestavení ve druhém poločase.

Slovácko na jaře inkasovalo jen tři branky, Bohemka mohla dát i další. „Po inkasovaném gólu jsme chtěli vyrovnat, proto vznikaly vzadu mezery. Bohemka měla převahu, vítězství si zasloužila,“ poznamenal trenér Mazura, jehož tým čeká ve středu odveta semifinále poháru se Slavií. Klokani si také příliš klidu neužijí, už v pátek jedou do Jihlavy. „Jihlava hraje o všechno, my hrajeme o postupový bod. Takže zápas má velký náboj a už se do Jihlavy těšíme,“ hlásí trenér Pavel Hoftych, který si na začátku týdne odskočí do Rakouska, aby vybral hotel pro letní soustředění týmu.