Sestava ukázala budoucnost

Jarní neporazitelnost Bohemky trvá, i když v Třinci prošla pořádnou zkouškou. Domácí si vytvořili několik šancí, které zmařil brankář Havránek. Trenéři nasadili do základní sestavy osm hráčů, kteří se v ní pravidelně neobjevují, místy to na souhře bylo znát, ale přineslo to mnoho poznatků. „Zápas v Třinci byl hodně přínosný. Prověřil nás kvalitní soupeř a zároveň jsme viděli hodně hráčů v maximálním zatížení,“ pochvaloval si trenér Pavel Hoftych. „Hlavně jsme chtěli předvést zajímavou podívanou pro naše fanoušky, kteří jeli přes celou republiku a během zápasu mokli v sektoru. Patří jim náš velký obdiv a dík, protože podali vynikající výkon,“ ohodnotil povzbuzování 60 fanoušků Bohemians kouč Klokanů.

Sestava ukázala budoucnost

Bohemka přijela do Třince bez několika zkušených hráčů. V Praze kvůli zranění nebo z jiných důvodů zůstali Sňozík, Nikl, Lukáš, Slezák, Škoda, Adam. Morávek se na soupisce také neobjevil, ale utkání sledoval na tribuně třineckého stadionu. „Stopery a Škodu vyřadila drobná zranění, s ostatními jsme se dohodli, že tento zápas vynechají, protože jsme potřebovali vyzkoušet další hráče,“ odůvodnil změny v sestavě Pavel Hoftych. A sestava byla opravdu hodně překopaná. Kapitánskou pásku si navlékl Jiří Rychlík, který zůstal na svém postu levého obránce. V útoku se objevil Lukáš Hartig, ale jinak nezůstal kámen na kameni. Růžička spolehlivě vypomohl na pravém beku, uprostřed obrany se objevila mladá stoperská dvojice Pávek – Cseh. „Obrana byla nová a měla proti sobě zdatného soupeře, protože oba útočníci Třince byli hodně vysocí a dělali nám problémy. Třinec se na můj vkus dostal do více šancí, ale inkasovali jsme jednou,“ poznamenal Hoftych. V brance tým několikrát podržel Jiří Havránek, i když v první půli měl některé nejisté zákroky a před gólem trochu zaváhal. „Jirka má problémy s koncentrací, musí si udržet pozornost po celý zápas. Ve druhé půli už byl výborný.“

Záloha byla z větší části také nová. Na Moravce na pravé straně jsou fanoušci zvyklí, ale rozhodně je překvapil Jindřišek na postu defenzivního záložníka. „Pepa už to dříve hrával a chtěli jsme si ho na tomto postu vyzkoušet i s výhledem na první ligu, protože ve středu zálohy budeme řešit největší problémy. Pepa obstál výborně, zahrál velmi dobrý zápas,“ pochválil kouč zkušeného ligistu, který je původním povoláním pravý obránce. Před Jindřiškem se po dlouhodobém zranění představil Ivan Hašek. Číslo 8 se na soupisce A-týmu objevilo naposledy v Sokolově v srpnu loňského roku. „Ivan byl hodně živý, měl za sebou už zápasovou průpravu z béčka a určitě nezklamal,“ prohlásil Hoftych. Na levé straně zálohy naskočil Jungr.

Složení útoku Hartig-Ibragimov určitě vzbuzovalo respekt, ale gólový efekt to nepřineslo. Ibragimov byl dvakrát blízko gólu, ale zmařil málo vídané šance. Nejprve nohou netrefil ze čtyř metrů prázdnou branku, pak minul hlavou z malého vápna. O jediný gólový zápis Klokanů se tak postarali obránci a záložníci. Růžička krásným pasem našel ve velkém vápně Jungra, ten si míč zpracoval do protipohybu obránce, který ho stáhl k zemi. Penalta. Zraky fanoušků Bohemky mířily do naší branky, ale Radek Sňozík nikde. Tak se míče chopil Ivan Hašek a s velkým přehledem zavěsil. „Dokázali jsme rychle odpovědět na vedoucí gól domácích, což bylo hodně důležité. Třínec byl po přestávce lepší, ale Strnad nakonec mohl rozhodnout o našem vítězství,“ připomněl Pavel Hoftych tyč ze závěru zápasu.

Třinec předvedl velmi dobrý výkon. Také Bohemka si vypracovala šance. Konečná remíza pak přinesla radost oběma týmům. Závěrečná děkovačka tak probíhala v obou sektorech.