Příběhy návratů Ivana Haška

Bojovník k pohledání. Vždy se drápe na vrchol, ale pak ho srazí na nepříjemné zranění. Zažil to dvakrát po sobě. Ty příběhy jsou si tak podobné. Ivan Hašek poprvé: v roce 2006 poprvé nakoukl do druhé ligy, ale v Brně v souboji s Bystrcí si přivodil těžké zranění kolena. Téměř rok nehrál, vrátil se až na konci sezony a právě tím kolenem dal v posledním, již postupovém, zápase s Viktorkou Žižkov gól. Ivan Hašek podruhé: v roce 2008 pronikl do základní sestavy Bohemky, ale v průběhu podzimu si v souboji na tréninku zlomil nohu. Přidala se další zranění a do áčka znovu nakoukl, až když byl postup jistý. A znovu se prezentoval gólem. V Třinci zařídil proměněnou penaltou remízu 1:1. „Jsem moc rád, že mi trenér dal šanci,“ říkal po utkání jednadvacetiletý záložník, který se na jaře rozehrával v rezervním týmu.

Příběhy návratů Ivana Haška

Ivan Hašek nastoupil v základní sestavě a v áčku Bohemky se tak objevil po dlouhých devíti měsících. „Chtěl jsem se ukázat našim fanouškům, moc jsem se na to těšil. Hodně pršelo, kdyby nebyl trávník tak podmáčený, mohli jsme si zahrát i lepší fotbal,“ podotkl Hašek, který nastoupil na postu ofenzivního záložníka. Na tribuně ho sledoval Jan Morávek, kterému tento post dlouhodobě patří. „Ivan mě potěšil pohybem. Ve středu pole obsáhl velký prostor a nakonec dal i gól,“ poznamenal trenér Hoftych. „Při absenci Sňozíka byl na penaltu určen jako první, protože ji minulý týden s přehledem proměnil na zápase B-týmu,“ dodal trenér.

Pro Bohemku to byla druhá penalta za sebou. Minulý týdne ze značky pokutového kopu skóroval brankář Sňozík. Teď si s poskytnutou šancí úplně stejně poradil Hašek. „Dívám se, kam gólman skáče, pak to pošlu na druhou stranu,“ nabízí zdánlivě jednoduchý recept penaltový střelec. Gólová radost mu snad alespoň trochu kompenzuje strasti, které mu pravidelně přináší jeho vlastní zdraví. „Snad už je to za mnou a absolvuju celou přípravu,“ těší se Hašek na léto. Dovolená bude letos krátká – od 7. do 20. června, pak začne příprava na ligu.

U toho by Hašek neměl chybět, ale ještě předtím čeká celou Bohemku poslední zápas sezony s Ústím. „Všichni se těšíme na vyprodaný Ďolíček, to bude zase bomba,“ mluví za celou kabinu.