Ivan Trojan novou posilou Bohemky

Bohemka má novou posilu, kterou představí při utkání s Ústím nad Labem. Na soupisce týmu se s číslem 6 objeví Ivan Trojan a bude připraven zasáhnout do zápasu. „Počítáme s tím, že nastoupí v závěrečných minutách,“ říká trenér Pavel Hoftych. Sobotní zápas už nemůže nijak zásadně ovlivnit tabulku druhé ligy, karty jsou rozdány, oslava postupu může začít. Ivan Trojan patří k dlouholetým fanouškům Bohemky a klubu už několikrát pomohl. „Svým startem Ivan upozorní na to, která Bohemka se stará o dobré jméno fotbalu a zároveň pomůže dobré věci,“ dodává Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Za každou minutu, kterou Ivan Trojan odehraje, dá Bohemka 5.000 Kč na charitu, konkrétně na Klub nemocných cystickou fibrózou. Oslava postupu může začít, Bohemka chce na fotbal opět přitáhnout další fanoušky.

Ivan Trojan novou posilou Bohemky

Bohemians 1905 si s předstihem zajistili účast v nejvyšší soutěži a v posledním kole tak už mohou slavit. Herec Ivan Trojan patří mezi věrné fanoušky Klokanů a v Družstvu fanoušků Bohemians mu patří čestné číslo 001. „Nápad se v hlavě trenéra Pavla Hoftycha zrodil už v zimě. Ivan Trojan byl v té době hráčem PSK Union Strašnice. V řádném přestupním termínu jsme uskutečnili jeho příchod do Bohemky. Přišel ze Strašnic na půlroční hostování. Vše jsme zaregistrovali na svazu, Ivan tak je po celé jaro normálním členem kádru Bohemky,“ vysvětluje Lukáš Přibyl celou historii angažmá Ivana Trojana.  „Start Ivana Trojana jsme diskutovali s fotbalovým svazem i s Ústím nad Labem, abychom neznevažovali soutěž. Všichni s tím souhlasí, informovali jsme i Českou televizi, která zápas vysílá přímým přenosem. V zápase jde stále o body, ale již se v tabulce nemůže nic změnit. Startem Ivana Trojana tak můžeme pomoci dobré věci a zároveň přilákat k fotbalu další fanoušky. Má to nejen sportovní, ale i společenský rozměr,“ dodává.

Ivan Trojan je s týmem Bohemky už dlouhodobě spjatý. V minulé sezoně věnoval kabině skleněnou sošku Českého lva, se kterou mužstvo nastartovalo boj o záchranu a kapitulovalo až v posledním kole. Čtyřiačtyřicetiletý herec pravidelně dochází na zápasy Bohemky, pomáhá při brigádách na stadionu a zúčastňuje se většiny akcí pro fanoušky. „Díky startu Ivana Trojana chceme upozornit na to, že Bohemka se chce starat především o popularizaci fotbalu a chceme přispět i na dobrou věc. Za každou minutu, kterou Ivan stráví na hřišti, věnují Bohemians 5000 Kč na Klub nemocných cystickou fibrózou. Patronem těchto nemocných dětí je právě Ivan Trojan a tímto chceme veřejnost na tuto nemoc upozornit,“ dodává Přibyl.

Trojan si vybral číslo 6. Vyběhne v něm na předzápasovou rozcvičku a pak se posadí na lavičku. „Počítáme s ním na závěrečné minuty. Ivan pravidelně hraje fotbal, byl s námi i na několika trénincích během této sezony, takže věříme, že nám pomůže k vítězství,“ říká trenér. „Chceme, aby si lidé sobotu užili a toto může být jeden z důvodů jedinečnosti Bohemky. Prostě Bohemka má širší rozměr než jen fotbal a to je hlavní důvod, proč Ivan nastupuje,“ dodává trenér Pavel Hoftych.

O zápas už teď je mimořádný zájem. V předprodeji zbývají ještě stovky vstupenek, jinak je stadion plný. Vstupenky si můžete ve čtvrtek i v pátek koupit v předprodeji v síti Ticketstream nebo ve fanshopu na stadionu Bohemky (od 11 do 17 hodin).