St. žáci B: Plzeň B - Bohemians 1905 B 3:4

V neděli 31. května zavítali klokani do Plzně. První poločas probíhal pro hostující Bohemians velice špatně, hned od začátku utkání byli pod velkým tlakem a prohráli jej 3:1. Okolo 10. minuty Plzeň poprvé skórovala, když ve středu hřiště hostující záložníci ztratili míč a domácí Plzeň nakopla dlouhý balón za stopera, kde nabíhal rychlý útočník a po zpracování skóroval na 1:0. Hosté se začali rozehrávat, ale hned pět minut od první branky přišel druhý příděl. A opět skóroval ten samý útočník Plzně - 2:0.

St. žáci B: Plzeň B - Bohemians 1905 B 3:4

Po kombinacích ve středu hřiště přišla nahrávka na pravý kraj zálohy, kde důrazný Lukáš prošel přes levého obránce až do vápna. Zde byl také faulován a rozhodčí odpískal spravedlivou penaltu. Na značku pokutového kopu si míč postavil sám faulovaný Lukáš a korigoval na 2:1. Po tomto gólu drželi hosté míč na svých kopačkách, ale výborně hrající záloha Plzně vybojovala balón a po rychlých nahrávkách a dlouhém centru na levé křídlo opět utekl domácí útočník a završil svůj hattrick. Po první půli byl tak stav 3:1 a s klokany to vypadalo špatně.

Ve druhém poločase si hned od prvních minut Bohemka vytvořila obrovský tlak, který skončil gólem z kopačky Chris N´wogu - 3:2. Po této kontaktní brance narostl bohemácký tlak ještě víc - po střele Artemuka dorážel Tikhonov a vyrovnal na 3:3. Po několika neproměněných šancí to vypadalo, že zápas skončí spravedlivou remízou. Pevná obrana klokanů totiž nepustila ve druhém poločase Plzeň do vážnějšího útoků. V poslední minutě byl na hranici vápna faulován útočník N´wogu. Přímý kop zahrával aktivní Svozil a nacentroval míč na zadní tyč, kde nabíhal kapitán Rothe. Hlavou sklepl na malé vápno Artemukovi, který se ocitl před prázdnou bránou a situaci zakončil gólem na 3:4. Po rozehrávce nastal boj ve středu kruhu, kde domácí stoper zranil vršovického kapitána Rotheo, jenž si z dosti nešetrného zákroku odnesl výron kotníku. Po faulu byl ihned odpískán konec a v zápase plných zvratů zvítězili vršovičtí 4:3. Trenér v kabině pochválil celý tým za odvedenou práci a o obrat celého zápasu.

Viktoria Plzeň B - Bohemians 1905 B 3:4 (3:1)
Branky Bohemians 1905:
25. Lukáš z penalty, 40. Nwogu, 51. Tikhonov, 70. Artemuk
Bohemians: Semerád - Jelínek, Rothe(K), Svozil, Kracík, Lukáš, Tikhonov, Preisler (Bukáček), Hnilička (Sláma), Artemuk, Nwogu.