Počítá se celá sezona, ale porážka mrzí

Poprvé v sezoně Klokani prohráli v Ďolíčku, první prohra na jaře. Statistické tabulky se přepisovaly až v posledním utkání sezony. „Je škoda, že jsme nedokázali zápas vyhrát. Mrzí nás to vůči fanouškům, oslavy by mohly být o to veselejší,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. Přes sedm tisíc fanoušků vidělo vítězství čtvrtého týmu tabulky. „Ústí bylo velmi dobře připravené, jeho výsledky nejsou náhodné,“ dodal Hoftych. Oslavy v Ďolíčku proběhly bez ohledu na výsledek, ale i samotné hráče mrzel výsledek, protože se s fanoušky nemohli rozloučit výhrou.

Počítá se celá sezona, ale porážka mrzí

Trenéři poslali do hry nejsilnější možnou sestavu, která nejčastěji bojovala o postup. „Problémy s třísly měl Milan Škoda, proto byl jen na tribuně, stejně jako Ivan Janek,“ objasnil dvě absence trenér Pavel Hoftych. Klokani se od prvních minut do svého soupeře pustili, po sedmi minutách se stadion dokonce radoval z gólu, ale sudí odmávali Hartigovi ofsajd. „Rozhodování rozhodčích bylo po celý zápas zvláštní,“ stručně ohodnotil kouč s denním odstupem výkon trojice rozhodčích. Mimochodem, hlavní sudí Bílek měl již v minulých zápasech problematické momenty, například odpískal dvě penalty ve prospěch Střížkova v důležitém utkání s Mladou Boleslaví.

Ale i přes výkon rozhodčích měla Bohemka svého soupeře porazit. „Chtěli jsme vyhrát, snažili jsme se, ale nevycházelo nám hodně věcí.  Jsem jen rád, že to garde nebylo obráceně, že jsme dokázali vyhrát v Ústí, protože to nás nakoplo do celé sezony. Musím poděkovat hráčům i fanouškům. Hodnotíme celou sezonu, třicet kol a tam jsme byli jasně nejlepší,“ shrnul pozápasové pocity trenér Bohemians 1905.

Po sobotních oslavách se hráči rozjedou na dovolenou, trenéři a vedení klubu ale bude pracovat i přes dovolenou. „Musíme připravit kádr na novou sezonu. I zápas s Ústím ukázal, že máme velké rezervy, které se musíme snažit minimalizovat. První ligy se nebojíme, ale musíme být připraveni,“ říká trenér. Příprava začíná 21. června, o den později se Bohemka dozví los na celou sezonu.