První dva návraty: Bartek a Dian

Fotbalisté Bohemians se rozjeli na dovolenou, ale v Ďolíčku je stále čilý ruch. Vše se připravuje na nejvyšší soutěž i na další sezonu divize. To znamená, že dílčími úpravami prochází A-tým i B-tým. „Jak jsme avizovali předem, chceme, aby většina kádru, která tady byla na jaře, hrála i ligu. Snažíme se posílit především zálohu. Vše ale bude v relacích Bohemky, nikoho přeplácet nebudeme,“ říká trenér Pavel Hoftych. První dvě staronové tváře, které nastoupí do přípravy, jsou jasné – z Čáslavi se vrací z hostování střední záložník Michal Dian, z Kladna krajní záložník David Bartek.

První dva návraty: Bartek a Dian

Příprava Klokanů začíná sice až 21. června, ale již nyní se pracuje na příchodu nových hráčů. „Začali jsme jednat prakticky hned poté, co byl postup jistý. Naším cílem je přivést hráče, kteří zapadnou do kabiny a zároveň splní herní požadavky trenérů,“ prohlašuje Jiří Steinbroch, sportovní ředitel Bohemians 1905. „V kádru pro ligu počítáme se třemi brankáři a dvaceti až dvaadvaceti hráči,“ doplňuje.
 
Posílit bude potřeba především v záloze. „Přirozeně prvními na řadě jsou naši hráči, kteří se velmi dobře prezentovali na hostováních. Dian dovedl Čáslav ke druhému místu, Bartek pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži na Kladně,“ vypočítává první nová jména v kádru pro Gambrinus ligu. „Oba nastoupí do přípravy, vše je dohodnuto, i když o Diana se zajímala Ostrava, kam odešel trenér Koubek, který Diana vedl v Čáslavi,“ poznamenal k průběhu jednání sportovní ředitel Bohemians 1905. „Diana jsem měl ve Zlíně a v nejvyšší soutěži odvedl dobrou práci. Určitě by měl dostat příležitost se o šanci poprat i v Bohemce,“ dodal trenér Pavel Hoftych.

David Bartek odešel před půl rokem na Kladno, aby poznal nové prostředí, protože je odmalička v Bohemce. „Myslím, že to splnilo účel. David se otrkal, hrál první ligu. Byli jsme s ním v kontaktu a těšíme se na něj,“ říká kouč Hoftych. Další dva noví hráči by do Ďolíčku měli dorazit na začátku příštího týdne. „Nesoustředíme se na velká jména, ale snažíme se vybrat typově hráče, kteří zapadnou,“ doplňuje sportovní ředitel Bohemians 1905.