V neděli to vypukne

Už jen poslední hodiny zbývají fotbalistům Bohemians 1905 do zahájení letní přípravy. V neděli se krátce před dvanáctou hodinou sejdou a poté odjedou na soustředění do jabloneckých Břízek.

V neděli to vypukne

„Už jsme tam byli v zimě. Podmínky pro přípravu jsou tam výborné. Tentokrát jen běžky vyměníme za kola,“ přibližuje nejbližší plány trenér Pavel Hoftych, který doufá, že na nedělním srazu přivítá i některé nové tváře. „Předpokládáme, že v neděli dorazí pět nových fotbalistů. Odjíždíme do Břízek se širším kádrem, pak ho budeme postupně zužovat,“ dodává kouč.

V neděli se určitě objeví dvojice, která se vrátila z hostování – Dian, Bartek. Dále jsou ve finální fázi jednání o dalších hráčích. „Jelikož se brankář Miski vrátil do Sparty, rozšíříme konkurenci v brankářské trojici. S největší pravděpodobností přijde Václav Marek ze Slovácka. Do zálohy máme rozjednané dva hráče. Jedním z nich je Šisler, který naposledy působil v Kladně. S hráčem jsme dohodnuti, doladíme jen detaily dohody s klubem,“ popsal stav jednání Jiří Steinbroch, sportovní ředitel Bohemians 1905. Přesný seznam hráčů a definitivní potvrzení příchodu posil bude právě v neděli.

V Břízkách budou hráči nabírat především fyzickou kondici. „Máme v plánu ale i hřiště, nebude to jen o běhání, ale i o práci s míčem. Příprava je krátká, budeme se snažit ji mít velmi intenzivní,“ říká trenér Bohemians. Drobné zdravotní problémy hlásí jen Milan Škoda, další sčítání zranění proběhne v neděli. „Jede s námi i fyzioterapeutka Alice Hamáčková, takže kluci budou mít intenzivní péči a hned na začátku přípravy se snad srovnají, abychom se netrápili s výpadky, kvůli nataženým svalům a podobně.“

Už v pondělí se hráči na soustředění dozví, proti komu začnou 26. července v nejvyšší soutěži. Bude se losovat Gambinus liga. „Je to spíše pro zajímavost, ale nějak dramaticky to neřešíme,“ dodává kouč. Z Břízek se vrátí po týdnu, pak už přijde na řadu první přípravný zápas v sobotu 27. července od 10:30 s Nitrou v Kunicích nedaleko Prahy.