Do Bohemky přichází útočník Luděk Zelenka

Bohemians 1905 získali na půlroční hostování z Dukly Praha zkušeného útočníka Luďka Zelenku.

Pětatřicetiletý útočník odjíždí již dnes večer s Klokany na soustředění do Rakouska a první zápas v zeleno-bílém dresu odehraje v pátek proti Steaue Bukurešť.  Bohemians 1905 v minulém týdnu přišli na měsíc o zraněného útočníka Milana Škodu, který podstoupil operaci třísel, a rozhodli se angažovat zkušeného střelce Luďka Zelenku, který má na svém kontě 92 ligových gólů a pouhých osm zásahů mu chybí do magické stovky.

Poté, co kariéru ukončil Pavel Nedvěd, je Zelenka v současné době ze všech aktivních hráčů nejblíže této hranici. „Vážím si toho, že mě Bohemka oslovila a těším se na atmosféru, protože ta je tady opravdu fantastická,“ říká Luděk Zelenka, který byl v minulé sezoně s jedenácti góly nejlepším střelcem Dukly a čtvrtým nejlepším střelcem druhé ligy. „Chybí nám tento typ koncového hráče, který dokáže zakončit z každé situace. V minulé sezoně jsme měli problémy se střílením branek, Zelenku angažujeme s cílem toto zlepšit,“ říká trenér Pavel Hoftych.

Půlroční hostování je šancí pro Luďka Zelenku i pro Bohemians 1905. „S Duklou máme velmi dobré vztahy a jsme velmi rádi, že Luďka uvolnila. V zimě vše vyhodnotíme a můžeme se k celé záležitosti ještě vrátit,“ naznačuje sportovní ředitel Bohemians Jiří Steinbroch možnost, že Zelenka stráví v Bohemians i celou sezonu.

Bohemians 1905 jsou pro Zelenku čtvrtým pražským klubem, ve kterém působil. Nejprve hrál za Viktorii Žižkov, pak ve Slavii, poslední rok strávil v Dukle. Na svém kontě má 333 ligových startů.