Bohemka porazila FC Fehérvár

Bohemians 1905 - FC Fehervár 2:1 (1:0)<br /> branky: 43. Róth, 62. Zelenka - 66. Farkas.

Bohemka porazila FC Fehérvár

K poslednímu utkání v rámci rakouského soustředění odjížděl autobus s týmem Bohemky již pět hodin před výkopem a dlouhé cestování se podepsalo na úvodních minutách zápasu. Prvních dvacet minut byl aktivnějším a lepším týmem maďarský FC Fehérvár, tradiční celek maďarské ligy a vítěz letošního ročníku maďarského ligového poháru. Klokani od dvacáté minuty postupně vyrovnali hru a začali se dostávat do šancí. Ve 32. minutě měl blízko ke vstřelení branky Michal Dian ze standardní situace, ale míč zastavila tyč. O pět minut později se otřásla také branková konstrukce Radka Sňozíka a utkání získávalo na obrátkách. V závěru prvního poločasu se z levé strany prodral do zakončení Ferenc Róth, clonící Štohanzl odvedl dobrou práci před maďarským gólmanem a nikým netečovaný míč zapadl k tyči, 1:0.

Ve druhém poločasu se oba týmy střídaly v diktování tempa zápasu a hrála se vyrovnaná partie. Po sérii výborně zahraných rohových kopů Michalem Dianem se po hodině hry dostal odražený míč k Jindřiškovi, který jej vrátil zpět do vápna a ve vápně se nejlépe zorientovali Zelenka s Niklem. Branka byla nakonec připsána nové posile ofenzivních řad Bohemky. V 66. minutě přišla blesková akce Fehérváru, který po nedorozumění v ofenzívě Bohemky a zbytečné ztrátě míče přešel do protiútoku a snižil na 2:1, celá akce trvala jen několik vteřin. O minutu později se velmi dobře hrající Zelenka mohl zapsat podruhé mezi střelce, ale opět hráčům Bohemky stála v cestě tyč. Bohemka si ve zbylých minutách pohlídala těsné vedení a zakončila soustředění výhrou.

"Byl jsem zvědav jak se hráči vyrovnají s náročnou cestou k utkání proti týmu, který má svou kvalitu, Fehérvár zde porazil CSKA Sofii. Po úvodní převaze soupeře jsme vyrovnali hru a po břevnech na obou stranách příšla naše branka z kopačky Feryho Rótha, výbornou práci ve vápně odvedl Štohanzl. Druhá půle byla vyrovnaná, nám se povedlo vytěžit branku z výborně zahrávaných rohů Michala Diana. U druhé branky byli Mára Nikl a Luděk Zelenka, branku jsme připsali Luďkovi, kterého musím pochválit za dnešní výkon. Vyhrával osobní souboje, podržel míč, dal branku a o pár minut později ještě nastřelil tyč. Myslím, že přes vyrovnaný průběh je naše vítězství zasloužené, kvalita utkání se blížila našemu prvnímu zápasu se Steaou Bukurešť," zhodnotil utkání ternér Pavel Hoftych.

"Jak během celé přípravy zdůrazňuji, nepřipravujeme se speciálně na soupeře, jsme v plné přípravě a zkoušíme různé varianty. Dnes odehrál například další utkání ve středu zálohy Pepa Jindřišek. Do středu zálohy máme samořejmě i další hráče, ale Jindřišek se zde jeví dobře a na pravém kraji obrany za něj máme další alternace. Honza Štohanzl si dnes během utkání zase zkusil oba kraje zálohy, " poodkryl své záměry s jednotlivými posty Pavel Hoftych. Hráči Bohemky se do Prahy vrací v pořádku, více Pavel Hoftych: "Do utkání jsem chtěl nasadit také mladého útočníka Nešpora, ale má lehce poraněné vazy po tréninku a nechtěli jsem jej zbytečně přetěžovat, měl by být brzo v pořádku. Tolik minut neodehrál na soustředění Ivan Hašek, ale u něj se jedná o dlouhodobější rekonvalescenci po sérii těžkých zranění a chce to ještě čas. Ze soustředění se jinak vrací všichni v pořádku."

Příprava Bohemky bude pokračovat nedělním turnajem v Pacově, na který zamíří jen hrstka kádru z Rakouska, většina hráčů se bude zotavovat po náročném programu. "V Pacově se divákům ale určitě představí Dalibor Slezák, který si již zkouší funkci asistenta v béčku. Bude-li v pořádku měl by zde hrát také Martin Nešpor a několik dalších ofenzivních hráčů z kádru áčka," nastínil víkendový program trenér Pavel Hoftych.