Návrat ze soustředění

Bohemka se ve čtvrtek v noci vrátila ze soustředění a hned dopoledne se hráči sešli v Ďolíčku.

„Měli jsme po náročné cestě jen regenerační trénink, takže to bylo v pohodě. Část hráčů má o víkendu volno, část pojede na turnaj do Pacova,“ říká trenér Pavel Hoftych. Ďolíček tak znovu ožil a hráči mají před sebou poslední dva týdny přípravy. V Rakousku sehráli tři zápasy s velmi kvalitními soupeři – dva prohráli a jeden vyhráli. „Hodnotím soustředění vysoce pozitivně. Prostředí, kvalita soupeřů i odvedená práce – to vše se podařilo,“ ohlíží se Hoftych za právě skončeným soustředěním.

Osm dní na jihu Rakouska v krásném prostředí strávili Klokani v rámci herního soustředění. Na romantiku nebyl čas, na mužstvo čekala tvrdá práce. „Měli jsme náročné tréninky bez ohledu na zápasy, což se zejména ve druhém utkání se Slovinci projevilo. Hráli jsme fakt špatně, byli jsme pomalí,“ postěžoval si Hoftych. Jinak se ale přípravné zápasy vydařily. „První utkání bylo proti Steaue Bukurešť. Odehráli jsme vyrovnaný zápas, zejména první půle byla z naší strany velmi dobrá a i Rumuni si po zápase utkání pochvalovali. Z toho mám asi nejlepší pocit. Kluci hráli proti slavnému týmu, proti hráčům z Ligy mistrů a zvládli to. Má to i psychický vliv,“ pochválil mužstvo kouč. Poslední utkání proti maďarskému Féherváru přineslo první góly i první vítězství. „Velmi dobře se jevil Luděk Zelenka, který má velkou chuť a podrží balón. Věřím, že jeho příchod bude přínosem pro ofenzivu, podle přípravy to tak vypadá,“ podotkl Hoftych na adresu zatím poslední posily Bohemians.

Po soustředění trenéři dále zúžili kádr. Do Čáslavi na hostování odcházejí záložníci Augustín a Jungr. Vše se bude ještě administrativně dolaďovat, stejně jako hostování Moravce na Kladně. „Ještě asi jeden dva hráči odejdou, uvidíme podle zdravotního stavu kádru. Dohromady se dal již Róth, který i poprvé skóroval, Škoda začal šlapat na rotopedu, drobné šrámy má několik hráčů, ale do finální fáze přípravy by měli být v pořádku,“ hlásí trenér Hoftych.