Jiří Kaufman hrál za Bohemians 1905

Bohemians 1905 při utkání s Mostem představili další novou tvář.

V zeleno-bílém dresu se objevil devětadvacetiletý útočník Jiří Kaufman. „Je to hráč, který má za sebou několik sezon v Bundeslize a je velmi dobře technicky vybavený. Věřím, že jeho příchod dotáhneme,“ říká trenér Pavel Hoftych. Kaufman by měl do Bohemians přijít na hostování z Hradce Králové, kde strávil poslední sezonu. Jednání mezi kluby proběhnou v následujícím týdnu. „Já jsem rozhodnutý jít do Bohemky,“ říká Jiří Kaufman a dává přednost Klokanům před nabídkami Teplic a Jablonce.

Kaufman má za sebou velmi bohatou kariéru. Jako nadějný mladík se vypravil do německé Bundesligy, kde byl osm let hráčem Hannoveru. V Bundeslize působil i jako hráč Karlsruhe. „Kaufman je ve fotbalovém prostředí velmi známé jméno a pokud zúročí své fotbalové kvality, tak může být pro Bohemku velkým přínosem. Pro něj byla velká motivace fanoušci, o penězích toto angažmá není,“ dodává trenér Hoftych. Kaufman se mimo jiné prezentoval v poslední sezoně velmi dobrým výkonem v Ďolíčku při pohárové výhře Hradce Králové.

„Během neděle jsme se dohodli se samotným hráčem a mohl tak hned nastoupit k utkání. S Hradcem máme ústní dohodu, kterou finalizujeme v následujícím týdnu,“ dodává Jiří Steinbroch, sportovní ředitel Bohemians 1905.