Zaplněný Ďolíček viděl hlavně nasazení

Souboj s Brnem příliš fotbalové krásy nepřinesl, byl to především boj o každý centimetr hřiště.

Zaplněný Ďolíček viděl hlavně nasazení

Skoro sedm a půl tisíce nadšeně povzbuzujících fanoušků v zelenobílém hnalo své hráče za prvními ligovými body. Nakonec Klokani vybojovali pouze jeden. Vybojovali - přesně to je to správné slovo. Vršovice viděly enormní nasazení z obou stran, ale příliš fotbalové krásy utkání nepobralo. Našly se ale světlé výjimky. S balonem u nohy občas čarovali především dva nováčci Štohanzl s Dianem, na druhé straně se o technické finesy pokoušel Brazilec Elton Lira. Jinak se zápas smrskl na boj o centimetry hřiště. Ohlasy obou trenérů na bojovné utkání naleznete uvnitř článku.

Podle očekávání téměř vyprodaný vršovický stadion, který se po jednoleté odmlce dočkal nejvyšší soutěže, viděl v úvodném ligovém kole především boj o střed hřiště, ze kterého lépe vycházeli domácí Klokani. K vážnější situaci, ohrožující branku Tomáše Bureše se ale zelenobílí přes dobrou obrannou hru hostí nedostali.

"Musím dnes vzdát hold naší nově sestavené defenzivní řadě, která si poradila se všemi nebezpečnými situacemi, které pramenily především ze standardek, kterých měla Bohemka požehnaně," oglosoval součinnost v zadních řadách svého celku trenér hostů Miroslav Beránek.

Brněnské, dle vyjádření jejich trenéra a sportovního ředitele v jedné osobě, v Praze nic nepřekvapilo: "Přišlo prakticky vše, co jsme očekávali. Enormní nasazení domácích, spousta osobních soubojů a především fantastická atmosféra naplněného stadionu," pochválil vršovické příznivce Miroslav Beránek.

Jestliže byl trenér z moravské metropole spokojen s hrou obrany, tak k ofenzivním hráčů měl výhrady: "Ve hře dopředu jsme velmi zaostávali, nedokázali jsme dopředu pořádně dostat balon."

Navíc se bývalý trenér reprezentačních lvíčat nemohl spolehnout na ofenzivní nápady špílmachra Tomáše Polácha, kterého téměř dokonale přikrylo středové duo Adam - Dian. "Kluci si ve středu pole dneska velmi dobře rozuměli, Lukáš Adam hrál trochu staženěji a svých defenzivních úkolů se zhostil velmi dobře. Ač jsme v průběhu přípravy zamýšleli na tento post Pepu Jindřiška, tak si Lukáš posledními zápasy a pílí v tréninku, o to místo řekl," zhodnotil vystoupení středových hráčů trenér domácích Pavel Hoftych, který jinak souhlasil se slovy svého trenérského rivala: "Bylo to dneska hodně o bojovnosti, kluky jsem na to připravoval. Věděli jsme, že tam mají šikovné hráče, třeba Polácha, Kalivodu nebo Doška, takže jsme je museli rychle dostupovat, odebírat jim balony a snažit se je posouvat za obranu. To se nám dařilo se střídavými úspěchy, vzhledem k tomu, že obrana Brna pracovala dnes opravdu výborně."

Sympatický trenér domácích nezůstal jen u pochvaly pro hosty: "Za dnešek bych chtěl pochváli a především poděkovat za výkon všem klukům, protože jsem se bál toho prvního zápasu, který je specifický, ale oni to zvládli. Snažili se a bojovali a já doufám, že v tom budeme pokračovat a příště si již připíšeme všechny body. Do pochvaly musím zařadit i naše fanoušky, kteří byli opět úžasní."