Přesune se bouře z Ďolíčku i na Letnou?

Stejně skvělou atmosféru jako při zápase s Brnem mohou fanoušci připravit hráčům již tento pátek v derby se Spartou.

Přesune se bouře z Ďolíčku i na Letnou?

Famózní atmosféra prvoligové premiéry v Ďolíčku povýšila zápas na vysokou úroveň. Na hřišti se hrálo tvrdě, s velkým nasazením, ale bez větších šancí, což pro nezaujatého televizního diváka nebylo určitě vizitkou té nejvyšší kvality. Ale lidé na stadionu se bavili náramně a atmosféra byla i oproti loňské sezoně bouřlivější. „Chtěli jsme do hry dát všechno, vtáhnout fanoušky do zápasu. Když lidé vidí, že kluci jezdí po zadku, odpustí nedostatky a povzbudí nás ještě více,“ říkal po utkání trenér Pavel Hoftych. Podporu sedmi tisíc fanoušků si pochvaloval i Luděk Zelenka, zkušený útočník. „Byl to pro mě zážitek. Do ligy jsem se vrátil po roce, ale před takovou kulisou jsem už dlouho nehrál,“ vysekl poklonu fanouškům Bohemians. Ti mají další příležitost se předvést již tento pátek na Spartě. Zaplněná Letná bude testem nejen pro fotbalisty, ale i pro fanoušky. Vstupenky jsou stále v prodeji ve fanshopu na stadionu Bohemians.

Na každém kroku byla cítit pozitivní nálada, lidé se těšili na první ligu. Po nepodařené generálce s Mostem panovaly obavy, zda Bohemka bude stačit ligovému tempu. Zápas ukázal, že ano, proti Brnu měla Bohemka na výhru. „V této fantastické kulise jsme byli chvílemi pod tlakem, ale naše nově složená obrana to zvládla,“ pochválil defenzivu svého týmu Miroslav Beránek. Všichni zmiňovali atmosféru. Bohemka je tím pověstná, ale tentokrát to bylo opravdu výjimečné. Každý skluz, každý aut, každá vydařená akce byly odměněny bouřlivým aplausem. „Lidé by si zasloužili gól, byli úžasní. Škoda, že jsme jim to nedopřáli, to jediné mě mrzí,“ říkal po utkání Luděk Zelenka.

Díky fanouškům měli těžší situaci i obránci Brna. „Obrana se v tom řevu nedala řídit, nebylo slyšet vlastního slova,“ posteskl si Tomáš Bureš, brankář Brna. V Ďolíčku bylo téměř vyprodáno, nebyl plný jen sektor hostí a pár míst ve zbytku stadionu. Bouřlivou kulisu určitě Klokani zopakují i na Letné, kde hraje Bohemka v pátek. Během pondělního utkání se prodalo šest set vstupenek, zbývající jsou v prodeji ve fanshopu do pátku a poté případně na pokladnách letenského stadionu.