S Jabloncem chceme vyhrát, hlásí Hoftych

Bohemka se v neděli od 16 hodin utká s Jabloncem a do utkání jde s cílem potvrdit dobrý vstup do sezóny.

S Jabloncem chceme vyhrát, hlásí Hoftych

"Proti Jablonci chceme hrát na vítězství," řekl trenér Pavel Hoftych po pátečním tréninku ve Vršovicích. Tým sice v úvodních dvou kolech neskóroval, ale zároveň ani neinkasoval. "Pro nás jsou na začátku důležitější body než góly, abychom měli klid. Z tohoto pohledu jsem spokojený, máme sice nula gólů, ale dva body a podali jsme výkony, za které se nemusíme stydět," dodal Hoftych.

Absentovat určitě budou Škoda a na Spartě zraněný Dian, otazník visí nad startem Rótha, k dispozici nebudou ani Růžička s Haškem. "Škoda, Dian a Róth jsou kreativní hráči směrem dopředu, ale i tak chceme vyhrát. Síla naší hry je v nasazení a to po nás chtějí fanoušci. V tomto je budeme chtít maximálně uspokojit, za to nás odmění vynikající atmosférou," těšil se Hoftych na znovu zaplněný Ďolíček.

Bohemka měla delší čas na přípravu, na Spartě hrála už v pátek, zatímco Jablonec dohrával kolo až v pondělí.  Po volném víkendu trenéři zařadili do tréninku i turnaj v beachvolejbalu.

O utkání je mezi fanoušky tradičně zájem. Poprvé bude otevřeno klubové muzeum a zeď slávy, kde budou fotografie největších osobností historie Bohemians. Stadion se proto otvírá už ve 14 hodin. Bude představeno i nové logo stadionu a v prodeji budou suvenýry s logem Ďolíčku. Očekává se návštěva přibližně 7000 fanoušků.

Zápas se hraje netradičně již od 16 hodin, protože ve stejný den hraje doma i Slavia. Ta od 19 hodin hostí v Synot Tip Areně Střížkov.

Na utkání se přijde podívat i bývalý hráč Bohemians Jan Morávek, kterého v sobotu čeká premiéra v dresu Schalke 04. Do Ďolíčku dorazí i se svojí přítelkyní a po utkání se odebere na sraz reprezentace do 21 let.

V posledním vzájemném utkání s Jabloncem se prosadily dvě velké naděje českého fotbalu – za Bohemku skóroval právě Morávek, za Jablonec vyrovnával Necid. V Ďolíčku se hrálo na jaře roku 2008 1:1. Remízou (0:0) skončil i předchozí zápas v Jablonci.