Hoftych: Přizpůsobili jsme se Jablonci

První porážka v nové sezoně postihla Klokany ve třetím kole.

Hoftych: Přizpůsobili jsme se Jablonci

Po dvou remízách s Brnem a se Spartou, přijel do Ďolíčku Jablonec, který se převedl velmi dobrým taktickým výkonem a nebál se, na rozdíl od Brna, útočit. K jedinému gólu ale nakonec přispěla chyba naší obrany, které využil Vošahlík. „Přizpůsobili jsme se tomu, co Jablonec chtěl hrát. V první půlhodině to sice vypadalo líbivě, ale nemělo to žádný efekt. Na Spartě jsme hráče chválili za velmi dobrý výkon, ale dnes neplnili to, co měli, protože nemůžeme být vůbec spokojení,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. Jeho kolega František Komňacký vyzdvihl důležitost těchto bodů. „Na Bohemce se vyhrávat nebude. První poločas jsme zvládli dobře, ve druhém jsme se už do ničeho nepouštěli a Bohemka měla převahu. K výhrám je potřeba i štěstí a to jsme dnes měli,“ řekl Komňacký.

Trenéři Bohemians mohli poprvé v sezoně nasadit uzdraveného Ference Rótha. Na kraji zálohy nahradil Bartka, naopak zraněného Diana vystřídal uprostřed hřiště Kaufman. Jinak zůstala sestava stejná jako v minulých zápasech. „I když to směrem dopředu nebylo ani v minulých zápasech dobré, chtěli jsme dát šanci stejným hráčům, abychom sestavu netočili po každém utkání. Tentokrát to ale byl nejhorší výkon ze všech tří utkání, takže změny budou muset nastat,“ zhodnotil po zápase trenér Hoftych ofenzivní aktivitu mužstva.

Pro fanoušky se v první půlhodině hrál zajímavý fotbal se střelami na obou stranách. „Hráče jsme upozorňovali na to, že do takové partie se s Jabloncem pustit nemůžeme. Oni mají vynikající přechod do útoku a byla otázka času, kdy nás takto dostanou do úzkých. Vůbec jsme nevyužívali naši sílá v důrazu, záloha nedostupovala útoku a po půlhodině se to na nás začalo valit,“ hodnotil první půli trenér Bohemians 1905. „Gól jako takový byla individuální chyba. To se prostě stane, byl ještě dostatek času ji napravit.“

Ve druhém poločase se Bohemka snažila vyrovnat, byla aktivnějším týmem, ale do vyložených šancí se nedostala. „Domácí přidali na důrazu a my jsme se nedostávali do hry. Postupem času jsme se soustředili na udržení výsledku, o což se výrazně přičinil Drsek, který odehrál vzadu výborný zápas,“ pochválil kouč Komňacký jednoho ze stoperů. I Bohemka měla ve druhé půli pevnou obranu, ale nebyla schopna nic vymyslet směrem dopředu. „Měli jsme náznaky šancí, ale to nestačí. Chybí nám finální fáze. Ale první tři zápasy jsme hráli proti celkům, které mají velmi konsolidovanou obranu. Brno a Jablonec vedou tabulku, třetím soupeřem byla Sparta. Z tohoto pohledu jsme měli těžký los, ale nelze se na to vymlouvat,“ dodal Hoftych.