Bohemka dala gól, fanoušci slavili

Hráči Bohemky vyslyšeli vzkaz fanoušků v úvodním choreu v zápase s Olomoucí a Jan Štohanzl se stal prvním gólovým střelcem v nové sezoně.

Bohemka dala gól, fanoušci slavili

Po třech zápasech skončila série bez vstřeleného gólu. Ve 4.kole se Bohemka gólově prosadila již ve 26.minutě. Premiérovým střelcem se stal Jan Štohanzl, který v létě přestoupil z Teplic. V minulém utkání s Jabloncem byl vyhlášen nejlepším hráčem, tentokrát svůj velmi dobrý výkon z prvního poločasu korunoval i brankou. "Doufám, že nám ta první branka pomůže a že to teď půjde líp. Tři zápasy jsme nedali gól, ani jsme pořádně nevystřelili na bránu. Dneska jsme měli jasné pokyny, že máme střílet z jakékoli pozice a zkoušet to. Protože když nevystřelíte, tak gól nedáte. A my ho konečně dali," oddychl si čtyřiadvacetiletý Štohanzl, který za svoji premiérovou trefu zaplatí do týmové kasy pět tisíc korun. Na tribunách slavily i dvě stovky příznivců Bohemky, které i ve svém úvodním choreu vyzývaly mužstvo ke vstřelení branky.

Bohemka změnila styl hry a dočkala se i více šancí. Nakonec i branka padla po moderní akci pravého obránce Jindřiška, který přeběhl celé hřiště a jeho centr z první trefil Štohanzl. Premiérové brance vršovického týmu v tomto ligovém ročníku pomohla do sítě teč obránce Sigmy Aleše Škerleho. "Já si myslím, že i kdyby to netečoval, tak by to stejně gólem skončilo," řekl po zápase šťastný střelec Štohanzl. "Brankář by to asi neměl," dodal. "Trefilo mě to na břicho. Chtěl jsem to zastavit, ale byl jsem v pohybu a už to nešlo odvrátit. Situaci jsme špatně řešili už od začátku. Nepokryli jsme si hráče, kterému se povedlo odcentrovat. Ve vápně jsme pak předvedli malý důraz a oni měli velký prostor ke skórování," viděl akci ze svého pohledu olomoucký Škerle.

"Nám branka, kterou jsme soupeři připravili, paradoxně pomohla," potvrzoval Hoftych. "Konečně jsme se mohli nadechnout, spadlo to z nás a zaslouženě jsme vyrovnali," pokračoval Hoftych. "Sigmu jsme do výraznějších akcí nepouštěli. Při větší odvaze jsme mohli využít i některých brejků a vyhrát tady. Ale to už bychom asi chtěli moc," uznal Hoftych. „Tým má za sebou další důležitý psychologický moment. Věřím, že když třeba v utkání povedeme, tak budeme ještě odvážnější v kombinační hře. Ale je vidět vývoj a přineslo to i bodový zisk. Takže za ten gól jsme rádi hlavně z psychologického hlediska,“ dodal Hoftych.