Už máme body, gól a teď ještě výhru...

Máme na svém kontě prvních několik bodíků, přišel i první gól.

Teď fanoušci čekají na první vítězství - a nejbližší příležitost má tým trenéra Hoftycha v neděli proti Plzni. Zápas začíná v 17 hodin, je prodáno přes pět tisíc vstupenek a další budou v prodeji v neděli od 15 hodin na pokladnách v Ďolíčku. Přijďte povzbudit Bohemku v boji o první ligové vítězství. „Máme teď sérii s týmy, které jsou hodně ofenzivní. Plzeň, stejně jako Jablonec, Olomouc nebo Boleslav, má velmi dobrý přechod do útoku. Na to si musíme dát pozor. Chceme navázat na výkon z Olomouce a potěšit naše fanoušky,“ říká kouč Pavel Hoftych.

Po operaci třísel už v Olomouci poprvé naskočil útočník Milan Škoda. „Milan dohání tréninkové manko. Nechceme ho rozhodně stavět do role spasitele, že se vrací Škoda a hned začneme střílet góly. Musíme ho zapojovat postupně, abychom ho neoddělali na celou sezonu,“ dodává Hoftych, který už může počítat i s novou posilou Tomášem Hrdličkou. „Trénuje s námi od středy. V pohodě absolvoval všechny tréninkové jednotky, takže bude na neděli připraven. Uvidíme, zda nastoupí, počítáme s ním do zálohy, ale je to univerzál, takže může hrát na více postech.“

V dresu Plzně se představí hned několik hráčů, kteří oblékali zeleno-bílý dres a fanoušci na ně rádi vzpomínají. Jedním z těchto hráčů je David Střihavka, který v Bohemce fotbalově vyrůstal. „Je to můj mateřský klub, začínal jsem v něm s fotbalem v pěti nebo šesti letech. Až v šestnácti jsem přestupoval do Sparty a i když si mnozí lidé myslí, že jsem právě sparťanským odchovancem, není tomu tak. Na Bohemku mám ty nejlepší vzpomínky,“ hlásí se Střihavka hrdě ke svému „klokanímu původu“. Plzeňský útočník má ale před nedělním zápasem jediný cíl. „Doufám, že Bohemku porazíme,“ dodává v rozhovoru pro klubový web Plzně.

Velkým miláčkem vršovických tribun se během půlročního působení stal Jan Rezek.  Právě v posledním měření sil s Viktorií byl v zeleno-bílém dresu u toho, když Bohemka vydřela bod. Dokonce jako autor branky. „Dával jsem na 2:2 snad v 90. minutě. Byla to velká radost, byl to cenný bod,“ vzpomíná. Teď doufá, že by ho trenér Vrba po pauze zaviněné operací kolena mohl k zápasu nominovat. „Je to na trenérovi. Já už odehrál dva zápasy za juniorku a zvlášť v tom posledním proti Královu Dvoru jsem se cítil výborně,“ konstatuje „Réza“, který dokonce vstřelil v neděli svůj první gól po pauze. „Ta atmosféra vyburcuje i nás,“ míní Rezek.