Gattuso opět výborný, Bohemka opět bez výhry

I Bohemka má svého Gattusa. Hráče, který nevypustí jediný souboj. Hráče, který bojuje za svůj tým do roztrhání těla. <br />

Hráče, který si několikrát během utkání vyslouží potlesk zaplněných tribun. Právě přirovnání k italské hvězdě AC Milán si vysloužil pravý obránce Bohemians Josef Jindřišek. V utkání s Plzní navázal na svůj výborný výkon z Olomouce "a byl vyhodnocen nejlepším hráčem utkání. Při přebírání ceny se z tribun Ďolíčku ozvalo skandování: "Gattuso, Gattuso!!!" K výhře ale ani tentokrát hra vršovického srdcaře nevedla. "Hrajeme kolektivní sport, takže naše výkony se posuzují podle výsledku a ten nebyl dobrý. Takže jsem hodně zklamaný, stejně jako celé mužstvo," řekl po utkání Josef Jindřišek.

Josefa Jindřiška si vyhlédl Pavel Hoftych v tehdy beznadějně posledním druholigovém Fulneku, kde populární "Pepi" hostoval z Olomouce. Přechod na špici tabulky zvládl Jindřišek dokonale a s Bohemians slavil postup do nejvyšší soutěže. Na jaře ještě ve Vršovicích hostoval a svými výkony si vysloužil uznání a následně i přestup k Botiči.

I v prvoligové sezóně si "předplatil" místo na pravém obránci, i když jej trenér Hoftych v přípravných utkáních stavěl především na místo defenzivního středopolaře. Možná by se tam teď vršovickému lodivodovi hodil: "Pepa odehrál opět vynikající zápas. Dnes nám chyběl na hřišti především vůdce týmu. Na hřišti to mají plnit především Marek Nikl s Lukášem Hartigem. Chybělo mi tam slovní vyburcování týmu, abychom se kousli, abychom to odjezdili a dostali více do utkání naše vynikající fanoušky. Pepa Jindřišek se o to sice snaží, ale nemůžeme to po něm chtít, když je u lajny. Jinak souhlasím, že podal výborný výkon, škoda, že se mu někteří hráči nevyrovnali," řekl po utkání Pavel Hoftych.

Sám Jindřišek hodnotil utkání velmi zkroušeným tónem a taktéž velmi skromně: "Nemyslím si, že bych podal nějaký extra výkon a i kdyby, tak jsme prohráli, máme nulu a to mě neskutečně mrzí. Sám cítím, jak moc bychom chtěli, ale nějak to prostě nešlo. Už se nebojím pomoct klukům do ofenzivy, jako to bylo na začátku mého působení. Teď s těmi mými průniky máme více variant, než s nakopávanými balony."