Bohemka: lepší venku než doma

S cílem prodloužit sérii neporazitelnosti na cizích hřištích odjede Bohemka do Mladé Boleslavi.

Klokanům se v této sezoně již podařilo uhrát bod se Spartou a v Olomouci. „Teď nás ale čeká nejtěžší prověrka. Boleslav je z těchto tří týmů herně nejlepší a doma je velmi nebezpečná. Musíme zopakovat výkon z Olomouce, kde jsme byli obezřetní vzadu a zároveň nebezpeční dopředu,“ říká trenér Pavel Hoftych. Zápas v Mladé Boleslavi vysílá přímým přenosem ČT 4 SPORT a začíná v sobotu v 18:15. Vstupenky budou v prodeji ještě před utkáním na stadionu a budou se prodávat na občanský průkaz.


V zeleno-bílém dresu se neobjeví záložník Tomáš Hrdlička, který nesmí hrát proti svému mateřskému klubu, což byla podmínka hostování. Stále zraněný je Dian, přesto mají trenéři k dispozici dostatečně široký kádr. Po operaci třísla už je připraven zvládnout celý zápas útočník Milan Škoda.

Mladá Boleslav dala v této sezoně již deset gólů, je v této statistice nejlepší v lize. Naopak Bohemka je na chvostu této statistiky s jednou brankou. Ale to nemusí být rozhodující. „Paradoxně se nám možná venku hraje lépe, protože soupeř hraje otevřenější fotbal. Máme problém v záloze a to se projevuje především doma. V Olomouci jsme odehráli velmi dobrý zápas, dařilo se nám i kombinačně. Mladá Boleslav je v tuto chvíli ještě o třídu výše, ale ani sem nejedeme s poraženeckou náladou,“ říká Pavel Hoftych.

Bohemka vyrazí do boje s novým kapitánem Radkem Sňozíkem a vírou, že naváže na výkon z Olomouce. Hráči odjíždějí do Boleslavi v den utkání, poslední předzápasový trénink absolvovali v pátek dopoledne v Ďolíčku. „Žádná psychická deka na týmu neleží, naším úkolem je hráče namotivovat a připravit, aby uspěli. Měli jsme k dispozici sestřihy ze zápasů Mladé Boleslavi, víme o jejich útočné síle, ale tak hrála většina týmů, se kterými jsme se na úvod sezóny potkali,“ dodává Hoftych.