Futsalisté zahájili remízou se Slavií

Bohemians 1905 mají za sebou první zápas v nejvyšší futsalové lize.

Na jejich premiérový start se přišel podívat i šéf futsalového úseku ČMFS Otakar Mestek, tradiční pražské derby přilákalo i stovky fanoušků. V hale v Edenu měla herní i diváckou převahu Slavia, ale Klokani hráli velmi organizovaně a většinu prvního poločasu i vedli. Vynikající atmosféra byla i v hledišti. Slavii podporovalo jádro fotbalového kotle, červeno-bilí měli početní převahu, stohlavému kotli červeno-bílých ale úspěšně vzdorovaly desítky zeleno-bílých fanoušků. Celkem se v Edenu sešlo přibližně pět stovek fanoušků, kteří viděli zajímavý zápas, ale s minimem gólů.

 Obě branky se zrodily v prvním dějství a orámovaly první poločas. O tu první se postaral ve 3. minutě po Dvořákově asistenci Samek a znamenala vedení Bohemky 1:0. Druhá branka naopak přišla tři minuty před přestávkou. Po kombinaci Pleyera s úspěšně zakončujícím Ulichem znamenala srovnání na 1:1, které jak se nakonec ukázalo bylo i konečné. Právě bývalý fotbalista Ivo Ulich patřil k největším oporám Slavie, Bohemka se prezentovala kolektivním výkonem, technickými kousky zaujal Jakub Slunéčko, kdysi velký talent Bohemians, který vyrostl v mládeži Klokanů.

Vynikající brankář Kudrna podržel Bohemku ve druhém poločase, kdy tlak Slavie sílil, ale Bohemka odolala. Nakonec sama mohla skórovat v závěru z několika brejků, ale skóre nakonec zůstalo vyrovnané. Po utkání, které se hraje na 2 x 20 minut čistého času, se tak radovaly oba tábory, i když původně byla favoritem Slavia.

Další zápas sehrají Klokani v pátek 4. 9. od 20:00 v domácím prostředí v hale na Zeleném pruhu.

Sestava Bohemians 1905: Kudrna, Havel - Šnídl, Junek, Mrština, Slunéčko - Vrána, Málek, Samek, Dvořák - Rosenkranz, Turek.
Branka Bohemians 1905: 1x Samek (as. Dvořák)