Kotel pro hráče: NAŠE VÍRA, VAŠE SÍLA

Řečeno slovy docenta Chocholouška, taková věc se v Bohemce stává maximálně jednou za deset let.

Rozhodnout vítězný zápas v nastaveném čase dokázala Bohemka naposledy na jaře v roce 2007, kdy se proti Ústí nad Labem trefil Jiří Rychlík v 93. minutě a rozhodl o výhře 2:1. Tentokrát ale kouzlo devadesáté minuty zafungovalo hned několikrát. Byla to magická sobota, kterou prožili fanoušci Bohemky a velká přízeň štěstí, kterou si Klokani za své úsilí a vztah ke klubu určitě zaslouží. Začalo to už dopoledne při utkání B-týmu. Juniorka otočila zápas s Meteorem a díky penaltě z 90. minuty vyhrála 2:1. Pak přišel nezapomenutelný zážitek z Mladé Boleslavi, kde Bohemians 1905 rozhodli o vítězství střelou z půlky v 94. minutě utkání. A při zpáteční cestě plné euforie podpořila náladu výhra Plzně nad Kladnem, která se zrodila také v posledních minutách a díky tomu se Bohemka odpoutala od Kladna už na pět bodů.

„O tom jsem psal v posledním magazínu Klokan. Přirovnával jsem tyto pocity štěstí k utkání ve Zlíně, když jsme porazili České Budějovice. Kdybychom neuspěli, tak jsme sestoupili. Ale my jsme dokázali zápas otočit, rozhodující gól dal Michal Dian střelou z velké dálky do šibenice dvě minuty před koncem. To jsou okamžiky, kdy vybuchnete a ty emoce vám zůstanou uchovány na celý život,“ vzpomíná trenér Pavel Hoftych na podobné pocity. „Teď to bylo podobné. Nejprve jsme křičeli na rozhodčího, ať už píská konec, pak na Štohyho, ať střílí a pak jsme lítali po hřišti. Byl to obrovský výbuch emocí, skákali jsme po sobě. Když vedete a zápas se chýlí ke konci, tak je to takové očekávání. Ale tohle bylo něco jiného. Byli jsme rádi za bod a najednou bum. Kvůli tomu je fotbal krásný a věřím, že si to tak užili i lidi,“ dodal Pavel Hoftych.

Fanoušci Bohemky byli při poslední účasti v nejvyšší soutěži spíše zvyklí, že jim konce zápasů přinášely jen špatné zprávy. Bylo už tradicí, že před dvěma lety byla poslední dvacetiminutovka vždy kritická. Tentokrát se štěstěna obrátila v náš prospěch a závěr zápasu Bohemka zvládla skvěle. Vymanila se z tlaku, držela míč daleko od brány a nakonec i udeřila. NAŠE VÍRA, VAŠE SÍLA stálo na transparentu, který vyvěsili fanoušci Bohemians před utkáním. Zeleno-bílá víra opět zafungovala a ukázala, že všechno je možné… Bohemka rozhodla zápas v poslední minutě. Věřme, že tahle víra přetrvá i do dalších zápasů. V hráčích i fanoušcích…