Nepřekonatelný Radek Sňozík

Největším hrdinou celého průběhu zápasu v Mladé Boleslavi byl brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Především ve druhém poločase pochytal mnoho šancí Mladé Boleslavi a dal základ k bezbrankové remíze. O nadstavbu se poté v nastaveném čase postaral Jan Štohanzl. Sňozík v tomto utkání nastoupil poprvé jako kapitán. Vyzařovala z něj pohoda a jistota. „Kapitánská páska je pro mě samozřejmě velká čest, zvláště v Bohemce, ale nedělal jsem z toho nějaké drama. Dohodli jsme se tak s Márou i s trenérem. Prostě jsem si ji vzal, aby měla kabina nějaký impuls, ale už mi není dvacet, takže jsem to nějak neprožíval,“ řekl po utkání třiatřicetiletý gólman.

Na branku Bohemians mířilo sedm střel, Klokani kontrovali čtyřmi střelami. Všechny byly nebezpečné a vystrašili gólmana Vorla, ale byly především ze střední vzdálenosti. To Boleslav pálila z několika metrů a Sňozík často reagoval jen reflexivně. „Gólman musí mít štěstí, to jsem dnes měl,“ dodal populární Sňóza. Největší štěstí ho potkalo při šanci Kuliče, jehož střela trefila obě tyče a pak se vrátila do malého vápna. „Ani jsem nestíhal pozorovat, jak se míč odráží od tyčí. Najednou byl zpátky, Pepa Jindřišek tam skvěle odclonil Chramostu a mohl jsem balon už jen sebrat,“ popsal Sňozík největší šanci Mladé Boleslavi.

Kapitán dovedl svůj tým k prvnímu vítězství. „Je to zásluha celého týmu. Kluci vzadu pracovali skvěle, v první půli jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii. Ta výhra je pro nás strašně důležitá, ale musíme ji potvrdit za čtrnáct dní doma s Budějovicemi, jinak je to na nic,“ vyhlíží dopředu kapitán Bohemians. Stejně jako před dvěma lety v nejvyšší soutěži podal Sňozík excelentní výkon, který si zasluhoval nejvyšší ocenění. Tehdy to bylo v utkání proti Liberci, kdy chytil několik sólových nájezdů hostí a Bohemka pak vyhrála 1:0. Tentokrát podobný mimořádný výkon zopakoval v Mladé Boleslavi.