Ďolíček oslavoval první gól i výhru

Trenéři se na tiskové konferenci shodli: Bohemka vyhrála zaslouženě.

První výhra Bohemians v Ďolíčku přinesla euforii na hřiště i do hlediště. Bohemka porazila České Budějovice 2:0 a na svém kontě má po sedmi kolech devět bodů. „Po úvodní brance jsme se konečně uvolnili. V první půli to byl křečovité, byli jsme málo odvážní a jako bychom se báli branky soupeře,“ říkal po utkání trenér Pavel Hoftych. Jeho protějšek na českobudějovické straně Pavel Tobiáš porážku přiznal. „Prohráli jsme zaslouženě, rozhodl první gól.“ Bohemka v obou poločasech svého soupeře přehrála a díky vítězství 2:0 se vyhoupla na desáté místo v tabulce.

Statistici Bohemce od začátku sezony postupně připomínali negativní série. Nejprve se čekalo na první gól, pak na první vítězství a teď na první výhru i gól v Ďolíčku. Všechna tato negativa už padla. „Hráče takové statistiky svazují, neustále se o tom píše v novinách, takže jsem rád, že to všechno je již za námi. Už po prvním gólu bylo vidět, že nám to hrozně psychicky pomohlo,“ prohlásil kouč Bohemians. Bohemka již dala čtyři góly a jen tři dostala, má druhou nejlepší obranu v lize. „Na obranu se můžeme spolehnout, byla znovu výborná, dnes to bylo o kreativitě směrem dopředu,“ dodal Hoftych.

Trenéři vsadili prakticky na stejnou sestavu jako v Mladé Boleslavi, jen Pávka vystřídal na defenzivním záložníkovi Hrdlička. „To je další klad tohoto vítězství. Podobná sestava podruhé za sebou vyhrála, to je důležité. Zvyšuje to konkurenci, protože teď bude pro každého ještě těžší dostat se do sestavy,“ říká Hoftych. Bohemka povzbuzená vítězstvím v Mladé Boleslavi byla od začátku aktivnější, ale snaha Klokanů často končila za půlicí čarou nepřesnostmi. „Jako by tam stála zeď a my jsme se báli k ní přijít. Až krásný gól Škody nám dal odvahu a sebevědomí,“ vysvětloval trenér změnu myšlení v hlavách hráčů. Právě Škoda svým krásným gólem v 63. minutě rozhodl o osudu utkání. Využil přiťuknutí Azize Ibragimova a nádherně se trefil z vápna. „Milanovi zápas herně příliš nevyšel. Přemýšleli jsme, zda ho budeme střídat, protože se od něj všechno odráželo. Ale Milan je gólový hráč, který se i v takovémto zápase umí prosadit a znovu to ukázal,“ řekl kouč na adresu nejtalentovanějšího útočníka Bohemians.

České Budějovice se do zakončení příliš nehnaly, hrozily jen ze standardních situací. „Na začátku druhého poločasu jsme přestali hrát, znovu jsme začali až po inkasované brance. Moc jsme toho nepředvedli a zaslouženě jsme prohráli,“ okomentoval výkon svých svěřenců Pavel Tobiáš. Druhý gól přidal ihned po svém příchodu na hřiště Jiří Kaufman a Bohemka po dlouhé době dohrávala domácí utkání v klidu a za bouřlivého potlesku tribun. „Konečně jsme snad dali lidem možnost si zakřičet a udělali jsme jim radost. Hráčům chci poděkovat za jejich přístup. I když se třeba vše nedařilo, tak jsme věřili a bylo to vidět,“ řekl na závěr trenér Pavel Hoftych.