Škoda slavil první gól pod kotlem

Za první gól v Ďolíčku dostal obraz a sud piva.

Škoda slavil první gól pod kotlem

Před utkáním s Plzní přišel místostarosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík s nápadem odměnit prvního domácího střelce, protože Bohemka čekala v Ďolíčku na první ligový gól už nezvykle dlouho. „Nechal jsem proto namalovat obraz znázorňující zaplněnou tribunu vršovického stadionu v očekávání prvního ligového gólu a klokana, který k Bohemce neodmyslitelně patří. A odměnou střelci samozřejmě musí být i sud piva pro větší pohodu a oslavu v kabině,“ řekl ještě před utkáním pravidelný návštěvník zápasů Bohemians. Po utkání s Plzní však k předání nedošlo, protože Bohemka prohrála 0:1. Obraz od akademického malíře Vlacha tak na svého majitele čekal v ředitelně klubu až do utkání s Českými Budějovicemi. Tam už to konečně vyšlo.

V 63. minutě ukončil 333 minut dlouhé čekání na první domácí gól nádhernou střelou Milan Škoda. „Ta střela mi fakt sedla, nešlo to chytat,“ spokojeně hodnotil svůj kousek třiadvacetiletý střelec, který touto trefou potvrdil svoji pověst kanonýrka – byl nejlepším střelcem Bohemky v posledních dvou sezonách. „Milanovi se nedařilo herně při zápase, ale věděli jsme, že je to gólový hráč. Mnohdy mu stačí jen jedna šance, má vynikající orientaci ve vápně,“ pochválil kanonýra trenér Pavel Hoftych.

Škoda se po operaci třísel, kterou podstoupil v létě, postupně dostal do sestavy a teď si připsal i první gól v této sezoně, celkově to byl už jeho pátý ligový gól. Odměnou mu kromě radosti a chvály od spoluhráčů byl i obraz od akademického malíře Vlacha a sud piva. To vše mu po utkání předal místostarosta Zoufalík. „Věděli jsme o této motivaci, psali to v magazínu. Ale nejdůležitější je, že nám ten gól pomohl k vítězství. Potřebujeme dát branku, abychom se herně uvolnili a nebyli v křeči. To se povedlo,“ dodal Škoda. „Sud piva asi nevypiju, protože pivo nepiju. Ale v kabině se určitě ujme,“ směje se „Škoďák“.

Jeho branku si fanoušci v kotli užili opravdu naplno. Padla přímo pod kotel. „Je dobře, že jsme tentokrát druhou půli hráli na kotel. Lidé nás hnali za vítězstvím a pak ta radost je taky násobně větší,“ vyprávěl šťastný střelec, který se hned po gólu běžel radost k fanouškům ke kotli. Ďolíček slavil první gól i první domácí vítězství.