Venku neporažení Klokani míří do Teplic

Teplice vedou tabulku, Bohemians venku ještě neprohráli. Zápas se hraje v neděli v 17 hodin.

Venku neporažení Klokani míří do Teplic

Bohemku čeká o víkendu souboj s nejlepším týmem ligy, alespoň podle současné tabulky. Klokani jedou do Teplic s vizitkou týmu, který venku ještě neprohrál. A to už zeleno-bílí nastoupili na hřišti Sparty, Olomouce a Mladé Boleslavi. „Každý ten zápas byl něčím specifický, ale všude jsme podali odpovědný výkon a kromě druhé půle v Boleslavi jsme hráli disciplinovaně a přesně podle stanovené taktiky,“ shrnuje vystoupení Bohemky na hřištích soupeřů trenér Pavel Hoftych. „Teplice vedou tabulku, ale nejedeme tam jen bránit,“ dodává. Zeleno-bílé bude na severu Čech podporovat přibližně 400 fanoušků, kteří jsou namlsaní po dvou výhrách za sebou. „Fanoušci mají teď velká očekávání, my jedeme do Teplic s pokorou, protože víme, že nás čeká momentálně nejlepší tým ligy a naše dvě poslední vítězství jsou zapomenuta. Ještě z lavičky Zlína jsem dostatečně poučen. Byli jsme pátí v lize a mysleli jsme si, že budeme hrát o poháry. Jeli jsme sebevědomě na Slavii a dostali jsme sedmičku,“ připomíná Hoftych neslavný debakl „ševců“. 

Bohemka je na 10. místě tabulky, má devět bodů a dvě výhry v řadě. „Ty výhry nám pomohly psychicky i bodově. Dali jsme konečně gól doma, hráče to zvedlo, ale musíme zůstat věrní našemu hernímu stylu, který spočívá v maximálním nasazení. Bez toho nemůžeme uspět. V Teplicích nechceme jen bránit, v Olomouci a v první půli v Mladé Boleslavi jsme ukázali, že dokážeme být nebezpeční i venku,“ hlásí kouč Bohemians, který se může pochlubit druhou nejlepší obranou v lize. Klokani inkasovali jen třikrát, lepší je v tomto směru už jen Sparta.

Marodka Bohemky se pomalu vyprazdňuje. V minulém zápase po sérii vleklých zranění poprvé nastoupil Ivan Hašek, za rezervu se v minulém týdnu ukázali už Růžička s Dianem. „Předchozích dvou vítězství jsme dosáhli prakticky ve stejné sestavě, což je určitě dobře pro stabilizaci kádru. Každý teď musí na tréninku přidat, bude těžší se do sestavy dostat, navíc se rozšiřuje konkurence o uzdravené hráče, kteří do sestavy před zraněním patřili,“ říká trenér Hoftych. Naopak mezi zraněnými bude ještě dlouhodobě mladý útočník Martin Nešpor, kterého čeká operace kotníku a gólman Jiří Havránek, který má za sebou operaci kolena. „Oba nám budou celý podzim chybět,“ dodává kouč.

Zápas v Teplicích se hraje v neděli v 17 hodin a na stránkách Virtuálního Ďolíčku ho můžete poslouchat v přímém přenosu.