Vyloučení rozhodlo o výsledku, shodli se trenéři

Vyloučení podle nás správné nebylo, řekl Hoftych.

Vyloučení rozhodlo o výsledku, shodli se trenéři

Trenéři poslali na trávník v Teplicích prakticky stejnou sestavu jako v posledních dvou zápasech. Jen Hartig nahradil na hrotu Ibragimova. "Hráli jsme v trochu jiném rozestavení než doma, proto jsme více využili Hartiga. Kluci dobře plnili pokyny a dobrým pohybem nedovolili Teplicím větší tlak," chválil své svěřence kouč Bohemians 1905. S tím souhlasil i trenér Teplic Jiří Plíšek. "Očekávali jsme těžký zápas a to se potvrdilo. Bohemka ukázala, že má formu a od úvodních zápasů se zvedla i herně. Výkon Bohemky musím vyzdvihnout. O to více jsem rád, že jsme zvítězili," řekl po utkání kouč vítězů.

Bohemka odehrála v Teplicích velmi dobrou partii. Vedoucí celek ligy k ničemu nepustila, byla minimálně vyrovnaným soupeřem a snažila se vyrážet i do protiútoků. V prvním poločase měl největší šanci Róth, který z úhlu pálil do brankáře Grigara. "V první půli nám chybělo více klidu ve finální fázi a mohlo to být ještě lepší," prohlásil Hoftych. "Je jen škoda, že nás rozhodčí zbytečně nenechal dohrát v jedenácti. Z mého pohledu, a byl jsem u toho blízko, to vůbec nebyl faul a žlutou měl dostat spíše Vachoušek," dodal trenér Bohemians 1905. Sudí Matějek tak svým rozhodnutím výrazně ovlivnil děj utkání, když po druhé žluté kartě vyloučil v 57. minutě levého obránce Rychlíka. "Ano, byl to zřejmě rozhodující moment. Mohli jsme pak být aktivnější směrem dopředu a nakonec jsme tím docílili vítězství," poznamenal Jiří Plíšek.

Špatný odkop Pavla Lukáše, nešťastný odraz od Jindřiška na roh a pak dva odrazy v pokutovém území předcházely gólu, který nakonec rozhodl utkání. Smolný gól dvanáct minut před koncem byl jedinou trefou do sítě i když se Bohemka snažila ještě vyrovnat. "I v deseti jsme chtěli po hráčích, aby se snažili vyrovnat. Vzadu jsme hráli na riziko, ale málem se nám to podařilo," dodal Hoftych. Jeho tým po dvou zápasech prohrál, i když na trávníku vedoucího celku soutěže odehrál dobrý zápas.