Na Strahov vyrazí fanoušci ve žlutém

Již při utkání se Slavií budou trika v prodeji, stojí jen 100 Kč.

Na Strahov vyrazí fanoušci ve žlutém

Příští týden čeká Bohemku další pražské derby, i když tentokrát už ne tak slavné a ne s takovou tradicí. Poprvé v nejvyšší soutěži se Klokani utkají se Střížkovem, který je v nejvyšší soutěži již dva roky. Zápas se hraje v neděli 4. října od 17 hodin na Strahově. Vstupenky na utkání budou k dispozici přímo na místě a očekává se, že Bohemka bude mít výraznou převahu v hledišti. Jednotu Bohemky a jejich fanoušků má demonstrovat i pochod, který se chystá ze stanice metra Dejvická až na Strahov. „Již jsme požádali o povolení pochodu, teď čekáme jen na vyjádření úřadů,“ popsal situaci Michal Holas, jeden z členů vedení Družstva fanoušků Bohemians. Na internetových stránkách Bohemians se v průběhu týdne dozvíte přesné informace o pochodu. 

Pokud domácí Střížkov nastoupí, i když hlásá něco jiného, bude hrát v zeleno-bílých dresech. Bohemka bude hrát ve žluto-černé kombinaci. I proto se fanoušci Bohemky rozhodli podpořit identitu ke klubu tím, že na Strahov vyrazí ve žlutých tričkách, tedy ve stejné barvě, jakou budou mít na sobě hráči Bohemians 1905. Vlajky a další doplňky budou samozřejmě zeleno-bílé, ale aby hráči i viděli podporu, jakou mají v hledišti, budou fanoušci Bohemky jasně vidět, a demonstrovat tím svoji příslušnost. 

Tričko MY JSME BOHEMKA! se bude od soboty prodávat ve fanshopu a stojí 100 Kč. „Snažili jsme se ho udělat jednoduše, aby bylo za co nejmenší náklady a cena byla přijatelná pro všechny,“ dodává ředitel klubu. Na tričku je znak Bohemians 1905, datum zápasu a jména obou soupeřů. „Heslo My jsme Bohemka, je součástí i jednoho z pokřiků, který bude na Strahově znít určitě hodně hlasitě, proto jsme zvolili toto heslo. Věříme, že zápas proběhne korektně a Bohemka demonstruje svoji převahu především počtem fanoušků a jejich fanděním,“ říká ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.