Vršovické derby je tady

Rozhodovat bude sudí Dagmar Damková.

Vršovické derby je tady

Vršovické derby je tady. Umělé osvětlení, vyprodaný Ďolíček, tvrdé souboje na hřišti, emoce v hledišti – to vše bude k vidění v sobotu večer ve Vršovicích. V 19:45 zaduje rozhodčí Dagmar Damková do píšťalky a zahájí očekávanou bitvu o krále Vršovic. Před dvěma lety ji vyhrála Bohemka, pak se hrálo na Strahově. Po dvou letech se derby opět vrací do Vršovic. „Je to pro mě první vršovické derby, těším se na něj, pro fanoušky je to určitě velká sláva. Slavia je favoritem, je to poslední mistr a i v této sezoně se rozjíždí,“ říká trenér Pavel Hoftych. „Pro nás je tenhle zápas svátkem, chceme si ho užít a pobavit lidi,“ dodává. A určitě bude koho bavit.

Zájem o derby vysoko překročil kapacitu stadionu. Přesto budou vstupenky ještě v prodeji těsně před utkáním. „Chtěli jsme vyhovět fanouškům, kteří dorazí až přímo na zápas, aby si mohli koupit vstupenku. V prodeji bude od půl šesté ještě pět set vstupenek,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Bohemku čeká poslední předzápasový trénink v pátek večer. Z bezpečnostních důvodů bude uzavřený. „Normálně netrénujeme v čase zápasu, ale tentokrát jsme to tak udělali, protože se po delší době bude hrát pod umělým osvětlením a v netradičním čase. Takže si všechno vyzkoušíme už v pátek večer,“ říká trenér Bohemians 1905. Bohemka má za sebou pohárovou výhru v Třinci, teď už se chystá na derby. „Byl to opravdu hodně hektický týden. V pondělí jsme měli regenerační trénink po Teplicích a v úterý už jsme jeli na daleký zájezd do Třince. Ve středu zápas, ve čtvrtek zase regenerace a v pátek večer předzápasový trénink. Ale hráči raději hrají zápasy, tento rytmus musí zvládnout.“

Ze současných hráčů Bohemky si sešívaný dres už vyzkoušeli Jirka Rychlík, Tomáš Hrdlička nebo Luděk Zelenka. V červeno-bílém hrál v minulosti i současný asistent Pavel Medynský. Na druhé straně patří mezi bývalé Klokany také tři hráči – Stanislav Vlček, Benjamin Vomáčka a Zdeněk Šenkeřík. „Bude to pro mě specifický zápas, začínal jsem na Bohemce svoji fotbalovou kariéru, i svůj první ligový gól jsem vstřelil za Bohemku. Vím dobře, jak jsou fanoušci Klokanů schopni hnát svůj klub dopředu. I hráči, kteří tam přijdou, tak hrají hodně srdcem. Fanoušci obou týmů se mají v sobotu určitě na co těšit,“ popisuje své pocity a vzpomínky Zdeněk Šenkeřík.