Vršovickej Ďolíček, víc než domov

Poprvé v sezoně byl zápas Gambrinus ligy vyprodaný.

Poprvé v této sezoně zažila Gambrinus liga vyprodané utkání. Ďolíček naplnilo 7 500 diváků a oba tábory fanoušků se staraly o vynikající kulisu. Ďolíček při umělém osvětlení znovu ukázal své kouzlo a přilákal i netradiční diváky. Na zápas se přišli podívat například ministr obrany ČR Martin Barták, předseda ČMFS Ivan Hašek s manželkou, starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský… Ti všichni a mnozí další si mohli vychutnat elektrizující atmosféru kouzelného domova, což podpořili fanoušci Bohemky i úvodní choreografií, kterou připravovali déle než týden: VRŠOVICKEJ ĎOLÍČEK, NĚCO VÍC NEŽ DOMOV. Padesát metrů dlouhý transparent a k tomu plakát přes celý kotel vyobrazující zelenobílé království v Ďolíčku předznamenaly celý duel. „Bohemka rovná se Ďolíček. Jinak to nejde,“ řekl ještě před utkáním herec Ivan Trojan, který samozřejmě na utkání nechyběl a jeho slova potvrdil i jeho velký kamarád, muž s červeno-bílým srdcem a respektovaný hudební skladatel Jan P. Muchow. „Bohemka patří do Ďolíčku, je to neopakovatelný stadion,“ řekl pro sobotní vydání deníku Sport. 

Jako by Bohemka přitahovala netradiční požadavky sudích. V minulém utkání v Teplicích se rozhodčímu Matějkovi nezdály zeleno-bílé stulpny v porovnání s bílými teplickými a tak Bohemka musela hrát v zapůjčených modrých. Tentokrát zase sudí Damková přišla s požadavkem „přelajnovat“ velké vápno u branky pod hodinami, protože podle ní nebylo dostatečně výrazné. „Museli jsme to udělat vápnem, protože bílá barva už by nestačila zaschnout,“ popsal detaily technický ředitel Bohemians 1905 Milan Boubín. Začátek zápasu to ale neohrozilo.

V týdnu před utkáním bylo kvůli útokům fanoušků Slavie mezi oběma tábory příznivců značné napětí, proto byl zápas zařazen mezi nejvíce rizikové. „Nasadili jsme 300 pořadatelů, což nás stálo téměř 300 tisíc. Nedošlo k žádným velkým nepokojům na stadionu, i když víme o jednotlivých incidentech, které se v hledišti odehrály a velmi nás mrzí. Vzhledem k napjaté atmosféře v obou táborech jsme očekávali nepokoje i při utkání, ale zápas ani jednou nebyl přerušen,“ zhodnotil utkání po bezpečnostní stránce ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Vršovické derby přineslo emoce, dva góly a famózní kulisu. Zkrátka vše, co k takovému zápasu patří. Fotbal bavil fanoušky a fanoušci bavili fotbalisty.