V neděli jdeme na Strahov...

Utkání začíná v 17 hodin, přijďte s předstihem.

V neděli jdeme na Strahov...

Nedělní zápas se blíží, Bohemka jede na Strahov k důležitému souboji proti Střížkovu, který je o čtyři body zpět na 15. místě. Domácí tým má na svém kontě dosud dvě výhry, kterých dosáhl ve dvou posledních domácích zápasech proti Liberci a Příbrami. V souboji s Bohemkou však bude chybět útočník Marek Kincl, který pyká za čtyři žluté karty. „Soupeř má dobré standardní situace, na to si musíme dát pozor,“ varuje kouč Pavel Hoftych. Utkání píská rozhodčí Radek Příhoda.

Pro fanoušky je to hodně prestižní zápas. Jak připravujete mužstvo?
„Snažíme se na to dívat jen po sportovní stránce. Chceme poodskočit týmům ze spodku tabulky a teď k tomu máme ideální příležitost.  Pro fanoušky je to samozřejmě hodně vyhrocený zápas, i kvůli tomu, jaké kroky pořádající klub dělá. Ale my musíme krotit emoce. Bojujeme za Bohemku a necháme na hřišti všechno, protože chceme vyhrát.“

Měl jste ke klukům v kabině nějakou speciální řeč na toto téma?
„Spíše emoce krotíme průběžně. V kabině bylo vedení, aby hráčům řeklo, jak komunikovat směrem do médií. Nechceme situaci nijak hrotit, takže ve vyjádřeních jsme zdrženliví. Staráme se hlavně o fotbal.“

Na co si dát na Strahově pozor?
„Na všechno. Už od příjezdu na stadion musíme být obezřetní. Počítáme s tím, že nám nikdo vstříc příliš nevyjde, nesmíme se nechat vykolejit. Věřím, že potvrdíme vzrůstající formu a na Strahově uspějeme.“

Naposledy spolu oba kluby hrály před čtyřmi lety. V třetiligové sezoně 2005/06 skončily oba zápasy remízou. Na Strahově se hrálo 1:1, za Bohemku skóroval Lukáš, v Ďolíčku utkání skončilo bezbrankovou remízou. My vám přinášíme statistickou vzpomínku na tento poslední zápas z jara 2006:

Bohemians 1905 – Střížkov 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Andrle - Drábek, Jelínek.
ŽK: Lukáš, Strnad - Mašek, Fenyk, Majer, Beer.
Diváků: 7 805.
Bohemians 1905: Charvát - Nešpor, Pávek, Lukáš, Kotrba - Kotyza (78. I. Hašek), Rosický, Bartek - Dian, Slezák - Kulvajt (71. Strnad).
Střížkov: Pavlík - Beer, Mašek, Obermajer, Kejha - Zoubek, Fenyk, Šisler, Majer - Ibe (85. Zahradník), Šimek (48. Bartolšic).

Shrňme si důležitá fakta. Utkání se hraje v neděli na Strahově od 17 hodin. Přijďte však určitě dříve, pokladny budou otevřeny již od 13 hodin. Ve 14 hodin je sraz fanoušků Bohemians na Vítězném náměstí v Dejvicích, ve tři hodiny vychází Pochod pro Bohemku směr Strahov. V prodeji zde budou žlutá trička, která jsou symbolem fanoušků Bohemky v tomto utkání. Bohemka bude mít vyhrazen sektor za brankou, kam se vejde přibližně 3500 fanoušků. „Žádáme fanoušky, aby se nenechali vyprovokovat k žádným výtržnostem. Vše může jen poškodit dobré jméno Bohemky,“ žádá fanoušky ředitel klubu Lukáš Přibyl.