Bylo to hodně opatrné, řekl Hoftych

Chtěli jsme dopřát lidem za ty ústrky a naschvály výhru, přál si Hoftych.

Bylo to hodně opatrné, řekl Hoftych

Celý v černém přišel na tiskovou konferenci trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. V černém byli i všichni na lavičce Bohemky. „Nechtěli jsme mít nic zeleného, abychom se jasně odlišili. Ale zároveň jsme nechtěli tým zatěžovat akcí fanoušků, aby se všichni na hřišti soustředili především na fotbal,“ zdůvodnil trenér Pavel Hoftych oblečení realizačního týmu. „Byl to hodně nepříjemný zápas. Fanoušci by nám neodpustili, kdybychom prohráli. Hráči to věděli, ale zvlášť jsme jim to nezdůrazňovali, protože z toho pramení strach. Určitá obava byla v tom výkonu vidět, proto nám chybělo více odvahy a ten výkon byl jiný než v posledních zápasech. Chtěli jsme fanouškům udělat radost, protože si kvůli tomuhle zápasu museli hodně vytrpět. Drahé vstupné, nepříjemné chování pořadatelů u vstupů na stadion a vůbec konání samotného zápasu proti tomuhle týmu,“ komentoval mimosportovní dění kouč Bohemians.

Trenéři zapracovali do sestavy uzdraveného Diana, který se postavil do středu hřiště, Štohanzl se posunul na pravý kraj místo Janka. V útoku vedle Škody nastoupil Ibragimov. Ustálená sestava hrála tentokrát opatrnější fotbal než v předchozích zápasech. „První půle moc krásy nepobrala. Bylo to opatrné z obou stran. Třeba Azízovi jsme museli nejprve podstatu tohoto zápasu vysvětlit, aby pochopil, o co jde. Prvních dvacet minut to vypadalo, že to nepochopil, pak se ale rozehrál,“ řekl Hoftych. Domácí hrozili ze standardních situací, Bohemka střelami z hranice vápna. První půle ale vážnější šanci nepřinesla.

Až po přestávce Bohemka svůj tlak stupňovala a vytvářela si šance. Zejména Ibragimov mě dvě vyložené. Jednu „zazdil“ do brankáře Beláně, druhou střelu mířící do brány zastavila ruka stopera Lenceviče, což potvrdil i televizní záběr České televize. Sudí Příhoda však penaltu neodpískal a nabídl tak pro změnu zase jiný výklad pravidla než před týdnem sudí Damková, která penaltu proti Bohemce nařídila. 

Tlak Bohemky s blížícím se závěrem sílil, ale domácí obrana byla pozorná. „Po přestávce už byl náš výkon lepší, ale pořád převládala snaha hlavně neinkasovat. Chtěli jsme, aby se Ibragimov napadáním vyšťavil a pak ho nahradil Hartig. Ten si ale natáhl tříslo a musel zpátky střídat,“ vysvětlil rotaci útočník trenér Bohemians. Klokani nakonec získali z utkání na hřišti soupeře jeden bod za remízu 0:0. „Z pohledu tabulky jsme si polepšili, ale chtěli jsme tady vyhrát a měli jsme na to. Máme tenhle zápas za sebou, teď už se soustředíme především na fotbal,“ dodal Hoftych.