Mladí a nadějní ... Ondřej Jelínek

Virtuální Ďolíček představuje nadějné mladé hráče Bohemians 1905.

Mladí a nadějní ... Ondřej Jelínek


ONDŘEJ JELÍNEK


Narozen: 24. července 1995
Kategorie: starší žák
Oblíbený hráč Bohemians: Josef Jindřišek


V kolika letech jsi začínal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl táta a bylo mi 7 let.

Jaká byla tvoje cesta do Bohemky?
S fotbalem jsem začínal v klubu FC Real, kde jsem hrál za mladší přípravku. Poté jsem přestoupil do Motorletu. Právě tam jsem se naučil své první kličky a přihrávky. V deseti letech jsem přestoupil do Bohemky, kde jsem začal trénovat pod vedením trenéra Drbohlava.

Jaký je tvůj fotbalový vzor?
Mým fotbalovým vzorem je Jose Bosingwa, krajní obránce anglického týmu Chelsea FC. Josefa Jindřiška jsem si nevybral jen proto, že hraje na mém postu, ale především proto, že je tvrdý, důrazný a nikdo přes něj nepřejde. Má fotbalové vlastnosti, ve kterých se ještě hodně musím zdokonalovat.

Oblíbený film, hudební skupina?
Můj oblíbený film je Policejní akademie a hudební skupina jednoznačně Linkin Park.

Oblíbené jídlo?
Tady mám taky jasno. Je to bramborový knedlík s červeným zelím a uzeným masem. Ale přes sezónu si tohoto jídla moc neužiju ;-)


Trenér Jaroslav Rychlý: "S Ondrou je radost pracovat. Je to nejen vynikající hráč, ale i člověk. Za svou trenérskou kariéru jsem pracoval jen s málo takto charakterově výborných hráčů. Ondra nikdy nic nevypustí. Jeho obrovskou předností je přehled ve hře, dobře ji čte, a tak některým nebezpečným situacím dokáže touto vlastností předcházet. Velké plus vidím v tom, že Ondra vždy staví týmový výkon nad svůj osobní. Dokáže se pro tým obětovat. Jediný menší nedostatek má v tom, že je někdy až moc hodný. Především na hřišti bych od něj očekával o něco větší drzost. Pokud na sobě bude pracovat tak jako doposud, tak o Ondrovi ještě určitě uslyšíme."