Trávník je připraven, v neděli do Ďolíčku

Gambrinus liga pokračuje 11. kolem, do Ďolíčku přijede Slovácko.

Trávník je připraven, v neděli do Ďolíčku

Končí reprezentační přestávka a je tu opět Gambrinus liga. Počasí udělalo kotrmelec a po létě je tu hned zima. V neděli se má ale po několika denních deštích opět objevit alespoň trochu sluníčka, takže do Ďolíčku půjdete za příznivějšího počasí. „Hrací plocha je připravená. Mužstvo na ní trénuje a v neděli by se mělo hrát na kvalitním terénu, pokud nepřijde nějaká sněhová kalamita,“ říká technický ředitel Bohemians 1905 Milan Boubín. Přípravě plochy se bude věnovat technický úsek i o víkendu. „Po předzápasovém tréninku zašlapeme všechny nerovnosti a uděláme poslední úpravy,“ dodává Milan Boubín.

I sportovní úsek se důsledně připravuje na nedělní utkání se Slováckem. „Celý týden už se koncentrujeme na Slovácko. Je to důležitý zápas, ve kterém proti nám bude stát zkušený soupeř s dobrými individualitami. My musíme znovu vystupovat jako tým. Slovácko není klasický nováček, je to klub, který investoval do postupu i do následného posílení kádru v řádu desítek miliónů, finančně jsou někde jinde než my. Ale to na hřišti rozhodovat nebude,“ říká trenér Pavel Hoftych.

Zdravotně je už většina kádru v pořádku. Jen u počítače bude zápas sledovat útočník Martin Nešpor, který je po operaci kotníku, ostatní jsou připraveni nastoupit. „Trávník bude mokrý, ale určitě dobře připravený. Pro oba týmy bude terén stejný, takže se nelze na nic vymlouvat,“ říká kouč Hoftych.

Slovácko poutá pozornost především dvojicí Zelenka – Švancara. Druhý jmenovaný měl šest zápasů stop, ale nyní se vrací na trávník a bude určitě natěšený, navíc atmosféra zaplněného Ďolíčku mu vždy vyhovovala a proti Bohemce pravidelně skóruje. „Švancara je na českou ligu nadstandardní hráč, musíme ho ale uhlídat. Určitě něco v hlavě mám, ale nechám si to pro sebe. Nejen, že se umí pomazlit s balonem, ale naučil se i bojovat a hrát pro mužstvo. Každopádně na něj nemá cenu hrát osobní obranu, ale nějak si s ním určitě poradíme,“ popisuje Hoftych, jak vyzrát na nejlepšího střelce ligy.

Zápas začíná v neděli v 17 hodin, brány stadionu v Ďolíčku se otvírají v 15 hodin.