Rozhodla jedna chyba

Bohemka měla převahu, ale bez gólu a bez šancí.

Rozhodla jedna chyba

Smolný zápas sehrála Bohemka se Slováckem. Útočná snaha nevedla k vyloženým šancím a už vůbec ne ke kýženému gólu. Bohemka byla aktivnější, ale góly vyhrálo Slovácko 1:0. Rozhodla jedna standardka.

V Ďolíčku byl měkký terén po několikadenních deštích. Tomu trenéři i uzpůsobili sestavu. Navíc několik hráčů se v týdnu potýkalo se zdravotními problémy. „Lukáš Hartig doléčuje ještě tříslo, Ferenc Róth v sobotu zkusil trénovat, ale natažený sval ho ještě do utkání nepustil. Aziz Ibragimov byl do čtvrtka nemocný, měl virózu. Ke všem těmto problémům jsme museli při tvorbě sestavy přihlédnout. Brali jsme v potaz i těžký terén, kde nešlo hrát kombinačně. Proto jsme vsadili spíše na bojovníky, kteří zápasy vybojují,“ vysvětloval trenér Hoftych vytváření základní jedenáctky.

A opravdu. Bohemka se od prvních minut pustila do svého soupeře s velkým důrazem, v bojovnosti a nasazení Slovácko převyšovala. „V prvním poločase jsme byli aktivnější. Ale nedostávali jsme se do šancí, branku jsme ohrozili je ze střel ze střední vzdálenosti,“ hodnotil kouč Hoftych. Nejnebezpečnější byly pokusy Jindřiška, který z přímého kopu nejprve trefil zeď a pak pálil těsně nad. Aktivita v první půli odměněna nebyla, na konci poločasu už se ke slovu občas dostali i hosté.

Slovácko bylo odvážnější až po přestávce. Švancara se přesunul z levé strany útoku na pravou a z této strany připravil i jediný gól utkání. Sňozík nejprve skvěle vyrazil Valentovu střelu na roh. Míč se odrazil od sítě za brankou a doputoval až k rohovému praporku. Hráči Bohemians si mysleli, že se bude zahrávat z rohu „od pošty“, ale míč byl připraven i na druhé straně, kam ukázal i sudí. Když se Klokani otočili, byl už u rohového praporku připraven Urbánek, který rychle rozehrál na Švancaru, jeho polovysoký centr přizvedl Valenta a Kordula zblízka trefil tři body. „Byla to naše nekoncentrovanost. Křičel jsem na hráče, ale už bylo pozdě. Slovácko rychle rozehrálo a potrestalo naší jedinou výraznou chybu v zápase. Bylo to kruté, ale to je fotbal,“ smutnil trenér Hoftych.

Bohemka se snažila o vyrovnání, měla nadále převahu, ale bez gólového efektu. Když už míče mířily do malého vápna, neodrazili se do branky ani k hráčům v zelenobílém. Bohemka tak podledla Slovácku 0:1.