Čtyřstovka fanoušků překvapila Bazaly

Příznivci Bohemians opět doložili svou soudržnost s týmem

Souboj nejlepších fanouškovských táborů. Právě to se čekalo od utkání FC Baník Ostrava - Bohemians 1905. Zhodnotit nejlepší fanoušky nelze podle žádných kritérií. Oba kluby ale mohou být na své příznivce právem pyšné.

Ke třem stovkám se vyšplhal počet lidí, kteří se, vesměs oblečeni do zeleno-bílého, shromáždili v sobotu dopoledne na pražském Hlavním nádraží. Vršovičtí fandové se chystali na očekávaný vlakový výjezd do Ostravy. Celá cesta proběhla v naprostém pořádku, všichni fanoušci se chovali vzorně. Zeleno-bílá ekipa zabrala namísto původních tří hned čtyři vagony, ve kterých byla po celou dobu výjezdu výborná atmosféra. Zpěv chorálů byl slyšet po celém okolí projíždějícího vlaku. Na stadionu "vlakové" nadšence doplnila ještě přibližně stovka příznivců Bohemians z Moravy, a tak byl sektor vymezený pro hostující vlajkonoše téměř zaplněn. Po celé utkání probíhalo povzbuzování Klokanů, které narušil těsně před koncem prvního dějství zásah ostravských pořadatelů.

„Z našeho pohledu byl zákrok ochranky naprosto zbytečný. Komunikace s Baníkem probíhala perfektně, při utkání došlo bohužel k individuálnímu selhání některých členů ochranky. I zástupci Baníku uznali, že nebylo vše v pořádku a po našem upozornění, se ochranka o přestávce ze sektoru stáhla,“ hodnotil události ředitel  klubu Lukáš Přibyl po utkání. Konflikt nebyl nijak vážný, hlavní rozhodčí Drábek ani nemusel přerušovat utkání. 

Ostravští fanoušci ukázali v průběhu první půle své velké cítění, když zpětně reagovali na svůj zářijový transparent při utkání se Střížkovem. Tehdy vytáhli transparenty vyjadřující podporu pravé Bohemce: "Pro obsluhu světelné tabule: Máte tam chybu, Bohemka přijede až v říjnu." Tím ukázali, co si o střížkovské návštěvě slezské metropole myslí. Na transparenty navázali v sobotním utkání choreem, které mělo podobný, ale přesto jiný nádech: "Pro obsluhu světelné tabule 2: Tohle je Bohemka, až teď je to správně!!!" Fanoušci Bohemians byli na stejné vlně a vytasili se s nápisem: "Dnes přijela Bohemka." Aby se ale nejednalo až o příliš vřelé přátelství, tak se oba tábory následně počastovaly hanlivými vzkazy. Vše ale v míře vzájemného hecování. Fandové Baníku se poté zastali svých pražských kolegu při útoku pořadatelské služby.

Hezké fanouškovské představení dokreslilo pohledný fotbal, který se na ostravských Bazalech hrál. "Hráče Bohemky přijelo podpořit dvakrát tolik lidí, nežli fandů Příbrami, Plzně, Střížkova, Brna, Teplic a Liberce během letošního podzimu dohromady. A to je docela překvapující. Ale i to o něčem napovídá," vysekl poklonu Bohemákům tiskový mluvčí ostravského klubu Igor Bruzl.

Bohužel ani to na vítězství na ostravských Bazalech nestačilo. I příjezd do Prahy byl bez problémů. "Rádi bychom poděkovali Českým drahám za spolupráci a samozřejmě i samotným fanouškům. Tento výjezd může být dobrý základ i do budoucna, kdy by se z vlakových výjezdů zase mohla stát zajímavá tradice. Komunikujeme s Českými drahami a chceme přinést i různá vylepšení," dodal ředitel Bohemians 1905.