Bojovník Slezák hlásí po roce a půl návrat

Živoucí legenda Bohemians zasáhla naposledy do prvoligového utkání 17. května 2008  

Bojovník Slezák hlásí po roce a půl návrat

Dalibor Slezák zpět v prvním týmu. Ta zpráva obletěla v tomto týdnu celou zeleno-bílou veřejnost a nenechala nikoho chladným. Symbol znovuzrozené Bohemky se v nominaci na utkání nejvyšší soutěže objevuje poprvé po 533 dnech.

Ve Vršovicích tolik populární "Slezi" se v první lize naposledy ukázal při loučení Bohemky s ligou v roce 2008. Tehdy na ostravských Bazalech přispěl k výbornému výkonu zeleno-bílých, ale on ani nikdo z tehdejších spoluhráčů se gólově neprosadil, a tak po roční anabázi Bohemka v Gambrinus lize skončila. Dočasné Daliborovo loučení proběhlo v 54. minutě tohoto utkání, kdy byl střídán Michalem Ordošem.

Do druholigové sezóny se Slezák opět aktivně zapojil jako hráč a výrazně přispěl k návratu vršovických mezi elitu. Od nového soutěžního ročníku si držitel trenérské licence A zkouší i novou roli. Stal se součástí realizačního týmu naší rezervy a z pozice hrajícího asistenta usměrňuje své spoluhráče a zároveň podřízené na hrací ploše.

"S rezervou máme trénink skoro každý den, navíc chodím občas na trénink i s áčkem. Tenhle týden jsem tréninkový proces zvládl kompletně celý s prvním týmem. Cítím se velmi dobře," uvedl Dalibor Slezák, který nastoupil ve středu na závěrečnou půlhodinu pohárového duelu v Liberci.

Slezáka, nejlepšího střelce Bohemians v první sezóně po znovuzrození, dokonce přišla před utkáním o ligové body na páteční trénink podpořit manželka a třináctiměsíční syn Dalibor, který se snad za pár let bude prohánět po zeleném pažitu vršovického Ďolíčku.

Uvidíme, jak dlouho budeme moci ještě sledovat fotbalové umění téměř čtyřicetiletého Slezáka, který má na Bohemce dvě smlouvy. Hráčskou, která je do konce této sezóny a trenérskou. Ta je dvouletá...