Blažek potřetí sestřelil Bohemku

Rozhodlo prvních dvacet minut, kdy jsme nedali gól.

Blažek potřetí sestřelil Bohemku

Třeskutá zima neodradila šest tisíc fanoušků od návštěvy vršovického Ďolíčku. Bohemka v této sezoně jen jednou doma vyhrála, přesto lidé dál chodí a fandí. V zápase s Libercem dostali fanoušci další tvrdou ránu, i když tentokrát to byla smolná porážka a v Ďolíčku se hrál zajímavý fotbal se šancemi na obou stranách.

Trenéři Bohemians udělali několik změn v sestavě. Kvůli karetnímu trestu chyběli Slováci Janek a Cseh. V obraně Cseha zastoupil Lukáš, a podal dobrý výkon. Dost změn doznala záloha. „Především střed zálohy stále hledáme. V minulých zápasech zklamalo několik hráčů, proto jsme se vrátili k variantě se Štohanzlem ve středu, která fungovala při Dianově zranění,“ zdůvodnil změny Hoftych. Do útoku se vrátil uzdravený Hartig, na lavičku se už posadil devětatřicetiletý Dalibor Slezák, který se poprvé v sezoně dostal i na hřiště v zápase Gambrinus ligy.

Bohemka v prvních dvaceti minutách předvedla asi největší tlak v této sezoně. Sevřela Liberec na jeho polovině, diváci hnali domácí do útoku, kteří střílenými centry zaměstnávali obranu hostí. Největší šanci neproměnil v 15. minutě Milan Škoda, který byl sám před Hauzrem, ale přestřelil. „To byla klíčová šance zápasu. Tohle musíme dávat. Navíc jsme tam měli i další příležitosti, zákrok na Štohanzla byla možná penalta, alespoň tak jsem to viděl ze svého pohledu,“ říká trenér Bohemians 1905. „Byl to zápas, kdy oba týmy chtěly hrát a bylo to o prvním gólu. Ten bohužel dal Liberec, i když jsme k tomu měli v první půli dostatek šancí,“ dodal Hoftych.

Liberec se osmělil ve druhé polovině prvního poločasu. „Liberec hrozil po standardních situacích, ale dokázali jsme si s nimi poradit,“ prohlásil Hoftych. „Bylo to hodně živé utkání, které nepostrádalo zajímavé situace před oběma brankami. Pro lidi určitě zajímavé, pro nás přínosné v tom, že jsme žádnou branku nedostali, naopak jsme jednu dali,“ usmíval se na tiskové konferenci Ladislav Škorpil, trenér Liberce.

O půli šli s vidinou lepšího týmu do kabin domácí Klokani, ale po přestávce se hra více vyrovnala a ubylo šancí. Na hřiště přišel i jako první střídající hráč Dalibor Slezák. „V Liberci zápas oživil, v Ďolíčku měl za úkol nejen bojovat o každý míč, ale byl i signálem pro fanoušky, kteří díky tomu ještě vystupňovali své povzbuzování,“ zdůvodnil trenér nasazení devětatřicetiletého útočníka. Bohužel ale krátce po Sleziho příchodu dal Liberec jediný gól utkání. Blažek si u rohového praporku počkal na Jindřiška a poté v jeho stínu došel až na roh vápna, odkud se nádherně trefil do šibenice. „Měli jsme Blažka zdvojovat. Po většinu zápasu se to dařilo, tentokrát Pepu Jindřiška ale nikdo nejistil. Ačkoliv jsme ve druhé půli předtím Liberec k ničemu vážnějšímu nepustili, tak tohle rozhodlo,“ dodal Hoftych. Blažek tak skóroval i ve třetím utkání proti Bohemce v krátké době po sobě.

Všechny týmy pod námi v tabulce prohrály, nicméně Bohemce se stále nedaří odskočit. Je to již čtvrtá porážka 0:1 v domácím prostředí. „Po stránce nasazení a bojovnosti nemůžu hráčům nic vytknout. Bohužel jsme už mezi týmy ze spodku tabulky a to musíme do konce podzimu změnit,“ burcuje kouč před blížícím se zápasem s Příbramí. V Ďolíčku hrajeme už za týden v neděli od 17 hodin.