Dalibor Slezák je nejstarším hráčem ligy

Vršovický idol si připsal primát v nejvyšší soutěži

Dalibor Slezák je nejstarším hráčem ligy

Probíhá 64. minuta utkání Bohemians 1905 - FC Slovan Liberec a na hřiště vbíhá hráč, který se ještě za svého života stal legendou, a přepisuje historické anály probíhajícího ročníku 1. Gambrinus ligy. Dalibor Slezák se právě stává nejstarším hráčem, který zasáhl do utkání nejvyšší soutěže. Je mu právě 39 let a 276 dní.

"Bylo to vlastně po roce a půl, kdy jsem ochutnal první ligu, ale je tam samozřejmě spíš hořká příchuť, vzhledem k tomu výsledku. Na druhou stranu bylo pro mě příjemné, že jsem se podíval na hřiště, že jsem se zapojil do hry. Mrzí mě, že jsme si v závěru nedokázali vytvořit nějakou pořádnou šanci, kterou bych i já třeba mohl dokázat proměnit. To je velká škoda," hodnotil utkání rekordman ligy.

Slezák překonal dosavadního lídra těchto statistik Martina Vaniaka, kterému je "jen" 39 let a necelý měsíc k tomu.
Ikona zeleno-bílých barev střídala Jana Růžičku a v momentě, kdy se objevila na trávníku, rozpumpovala vršovické ochozy, které začaly bouřit. 

"To bylo skvělý. Bylo to vynikající. Moc jim za to děkuju," rozplýval se nad přijetím tribun Dalibor Slezák.

Bohužel ani jeho velmi dobrý výkon k bodům proti severočeskému klubu nepomohl. Pro Slezáka to byl ostrý start do ligové soutěže, vždyť doposud nastupoval v průběhu této sezóny pouze v divizi.

"Ten rozdíl je tam obrovský. Bylo to zcela patrné hlavně při té šanci, co jsem tam zpočátku měl, kdy mi Milan Škoda vrátil balon na vápno a tím, že jsem ztratil kontakt s první ligou jsem si ho chtěl ještě připravovat, jak v divizi, což byl nesmysl. Měl jsem si té šance víc vážit a vystřelit. Úplně jsem to prováhal. Takže takhle bych charakterizoval ten rozdíl mezi divizí a první ligou. V divizi ten čas je, tady určitě ne," sdělil Slezák, který v prosinci očekává narození druhého potomka. Po synu Daliborovi přijde již v prosinci na svět holčička. Slezákovi tedy budou mít po stromečkem krásný dáreček.

"Nechci hodnotil, jestli na první ligu ještě mám nebo nemám, ale abych řekl pravdu, tak jsem se cítil hodně dobře. Měl jsem velkou chuť do utkání vlétnout a klukům pomoct.  Myslím, že jsem se dobře pohyboval, výborně se mi běhalo. Je to prostě velká škoda, že se nám nepodařilo bodovat," shrnul své rekordní vystoupení v lednu čtyřicetiletý Slezák.