Jdem na fotbal, do Vršovic...!

Bohemians se pokusí zlomit sérii nepříznivých výsledků doma proti Příbrami. Zápas začíná v neděli v 17 hodin.

Jdem na fotbal, do Vršovic...!

Fotbalisté Bohemians 1905 mají za sebou sérii neúspěšných vystoupení, jak v nejvyšší ligové soutěži, tak v domácím poháru. Ač výkony nejsou mnohdy špatné, výsledkově se je zatím nedaří odrazit. Klokani již nezvítězili v šesti ligových utkáních v řadě, a o to bude jejich další domácí vystoupení s Příbramí důležitější. "Pravda leží jenom na hřišti, slov už jsme řekli dost. Lidi nezajímá jak trénujeme, takže tady můžu vyprávět, jak pracují poctivě v tréninku, ale když to nepotvrdíme v zápase dobrým výsledkem, tak je to k ničemu," říká trenér Pavel Hoftych. "Příbram je všeobecně považovaná za snažšího soupeře, ale rozhodně to tak není. Jsou nyní v laufu, porazili Slavii, mají dobře organizovanou obranu a my se musíme konečně doma prosadit proti bránicímu soupeři," dodává Hoftych na adresu nedělního soupeře.

Trenér Pavel Hoftych již může počítat se slovenskou dvojicí Cseh, Janek, která se vrací po uplynutí karetního trestu. Naopak chybět bude stoprocentně Milan Škoda, který bude pykat za čtyři žluté karty, které nastřádal v průběhu dosavadních třinácti kol. Vytáhlý útočník Bohemians ale o víkendu zahálet nebude, protože bude součástí nedělní výpravy do Třeboně, kam zajíždí naše B-mužstvo. "Úplně jasno o složení útoku nemáme, čekáme ještě na zdravotní stav hráčů. O většině postů už je jasno, ale ještě je tam pár otazníků. V týdnu jsme dost tvrdě potrénovali, uvidíme, jaký to bude mít vliv na mužstvo a na jednotlivé hráče. Uvidíme to už v sobotu na tréninku," dodává kouč Bohemians1905.

Hráči v zeleno-bílém budou mít v neděli poslední možnost v tomto kalendářním roce bodovat v Ďolíčku. "Před sezónou jsme si řekli, že chceme udělat z domácího stadionu nedobytnou tvrz. Bohužel jsme to nesplnili," potvrzuje trenér Bohemians Pavel Hoftych nepříznivou bilanci vršovických, kteří doma bodovali pouze ve třech zápasech a za to vyinkasovali jen pět bodů. Hned čtyři zápasy skončily nejtěsnějším možným způsobem: "Je pravda, že porážky 0:1 se opakovaly, ať už byly smolné nebo ne. Prostě doma se prohrávat nemá a před takovými fanoušky to platí dvojnásob," říká Pavel Hoftych, na kterém je téměř z každé věty patrné, že myslí na věrné vršovické fanoušky a mrzí ho aktuální výsledky A-týmu.

Bohemka si trávník v Ďolíčku otestuje až v sobotu před zápasem. Jinak hráči v týdnu trénovali na umělé trávě a na přírodní trávě v Hrdlořezích. "Všichni pracujeme za daných podmínek, jezdíme denodenně po Praze, takový je stav a je to realita a nevidím v tom žádný problém."

Zápas začíná v Ďolíčku v neděli v 17 hodin. V dresu Příbrami zavítá do Ďolíčku několik hráčů, kteří zeleno-bílý dres v minulosti oblékali. Roli brankářské dvojky plní v Příbrami Štěpán Kolář, který byl i u znovuzrození klubu a byl jedním z hráčů, kteří Bohemce odpustili významnou dlužnou částku při záchraně klubu v roce 2005. Kapitánem Příbrami je Daniel Huňa. Mnozí si určitě ještě pamatují jeho příchod do Bohemky jako amatéra ze Spojených států amerických. Je to nový Hartig, psalo se tehdy v novinách. V neděli budete moci porovnat, zda je lepší originál nebo kopie. Další z bývalých Klokanů v příbramském dresu je Michal Klesa, odchovanec Bohemky. Ty všechny můžete vidět v neděli ve Vršovicích, ale palce budeme všichni držet současným Klokanům. Vaše hlasivky budou určitě potřeba. Přijďte naposledy v tomto roce na fotbal do Ďolíčku.

Na nedělní zápas vám prostřednictvím rádiových spotů zvou také Orion a Petr Janda.