Rodiče zraněného Ondry děkují fanouškům i hráčům

I díky fanouškům je dnes Ondra připravený bojovat, píší rodiče v děkovném dopise.

Internetové stránky Bohemky vám přinesly již několik zpráv o zdravotním stavu Ondřeje Jelínka, staršího žáka Bohemians 1905, který byl při fotbalovém zápase vážně zraněn a následně několikrát operován v motolské nemocnici. Ondra patří k nejtalentovanějším hráčům své kategorie, nedávno vyšel i jeho portrét v magazínu Klokan, kde je vyfotografován se svým vzorem Josefem Jindřiškem. Právě obránce Bohemians navštívil Ondru Jelínka v motolské nemocnici. Stav zraněného Ondry se zlepšil i díky podpoře fanoušků Bohemky, kteří ho podpořili i choreem při utkání s Libercem. I proto se rodiče Ondry Jelínka rozhodli prostřednictvím dopisu adresovaného řediteli klubu poděkovat všem lidem, kteří se na psychické podpoře Ondry podílejí. Tento dopis vám přinášíme v plném znění:


Vážený pane Přibyle,

na fotbalové fanoušky se většinou píší stížnosti  ve spojitosti s výtržnostmi,  rvačkami na stadionech a střety s policisty. Tímto dopisem bychom  však rádi poděkovali fanouškům a celému vedení klubu Bohemians 1905 za přístup ke kauze zraněného hráče týmu starších žáků, našeho syna, Ondřeje Jelínka.

V průběhu posledních tří týdnů byly postupně na vašich webových stránkách zveřejňovány informace o jeho zdravotním stavu a Ondra díky tomu dostával povzbudivé informace od fanoušků Bohemians 1905  z celé ČR.
Choreo skalních fanoušků „Drž se Ondro“ během  víkendového zápasu Bohemians 1905 vs. Slovan Liberec, které se hrálo  1. listopadu  2009 , bylo však vrcholem podpory a ukázkou  sounáležitosti fanoušků nejen s A týmem, ale s celým klubem Bohemians 1905, jehož je mládež nedílnou součástí.

Rád bych touto cestou poděkoval všem iniciátorům této aktivity za jejich nápad a realizaci.

Spousta fotbalových klubů se může pochlubit věrnými a početnými řadami fanoušků,  kteří v průběhu zápasu neúnavně fandí svému týmu a ženou ho za vítězstvím. Ne každý klub se však může pochlubit tím, co dokázali vaši fanoušci .
Podařilo se vám zvednout Ondru z nemocničního lůžka a podpořit jeho víru v  brzké uzdravení a brzký návrat domů!
Ondra je stále hospitalizován  na jednotce intenzivní péče chirurgického oddělení FN Motol. V průběhu tohoto týdne se proces jeho  rekonvalescence zkomplikoval a pobyt v nemocnici se prodloužil. Pomalu přestával věřit v brzké uzdravení a podléhal skepsi. Dostal se do stavu, kdy kromě lékařské pomoci a léků, potřebuje mnohem více  psychickou podporu. A ta přišla i z vaší strany.  V danou chvíli asi neexistoval lepší nápad než  choreo fanoušků. Choreo „Drž se Ondro“  znovu naplno rozproudilo krev v jeho žilách, nakoplo ho a motivovalo vytrvat.  V tu chvíli měl nepopsatelnou radost a přestože nebyl v roli hráče na hřišti, poprvé na vlastní kůži pocítil jak mohou být fanoušci prospěšní na cestě za konečným  vítězstvím, když jsou  12. hráčem týmu. Jeho vlastní slova: “Jo! Jo! To dám! To půjde! Už kvůli nim to dokážu!“ asi nejlépe vystihují jeho bezprostřední pocity.  Vrátila se mu chuť bojovat s bolestí v celém těle  a naděje,  že se v dohledné době  vrátí na trávník a bude moci hrát opět fotbal jako dříve.

Přestože  jste v neděli klokany k vítězství nepřivedli,  dokázali jste mnohem více. Běžných fotbalových zápasů je v životě každého sportovce mnoho, tento zápas (jak fotbalový, tak i životní)  si však bude Ondra i díky všem lidem z Bohemky určitě pamatovat navždy. Pevně věří, že vám to jednou na trávníku bude moci vrátit…

Vážíme si toho, že jsou lidé, kteří si kromě výkonnostní stránky sportu uvědomují i lidskou stránku jeho aktérů.

Žádám Vás o předání poděkování všem fanouškům za jejich podporu při Ondrově rekonvalescenci, vedení Bohemians 1905, trenérům, Vám i hráči Josefu Jindříškovi, kteří přišli Ondru do nemocnice osobně  navštívit.

S pozdravem

Roman a Staňka Jelínkovi
rodiče Ondřeje