Vladimír Bálek znovu v Bohemce

Nejlepší střelec druhé ligy opouští Vlašim a opět oblékne zeleno-bílý dres

Vladimír Bálek znovu v Bohemce

Fotbalovému útočníkovi Vladimíru Bálkovi skončilo hostování ve Vlašimi a nastoupí do zimní přípravy společně s hráči Bohemians 1905. Dnes byl stvrzen jeho přesun na trase Vlašim - Vršovice. Ve středočeském klubu byl vytáhlý útočník na hostování a prožil vysoce produktivní podzim, když druholigovým soupeřům nasázel celkem čtrnáct branek a stal se nejlepším střelcem prozatímního průběhu soutěže.

"Vladimír je naším kmenovým hráčem a určitě nám nemohly uniknout jeho podzimní výkony ve Vlašimi. Několikrát jsem ho osobně viděl v akci a věřím, že nám bude prospěšný. Už dlouho nikdo ve druhé lize nenastřílel za podzim tolik gólů a Vláďa si určitě další šanci v Bohemce bezesporu zaslouží. Navíc musím zmínit i jeho velmi korektní vystupování v průběhu celého jednání ohledně jeho návratu," popisuje Bálkův příchod sportovní ředitel klubu Jiří Steinbroch, který byl s útočníkem v užším kontaktu v průběhu několika posledních týdnů.

Bálek se do Ďolíčku vrací po necelém roce. Původně měl osmadvacetiletý forvard z Bohemky odejít do Králova Dvora, nakonec si ho však vybrala Vlašim a té pomohl k postupu do druhé nejvyšší soutěže, kde se nováček neztratil. Především díky útočné dvojici Bálek - Kalabiška se Středočeši drží po polovině soutěže na lichotivé páté příčce.
První ligové starty si Bálek připsal v Opavě a navázal na ně v pražské Slavii. Ani v jednom týmu se ale napevno neudržel v základní sestavě a po dalších angažmá v Xaverově a Čáslavi se v polovině druholigové sezóny 2006/2007 přesunul k Botiči. Zde pomohl týmu Zbyňka Busty k postupu do Gambrinus ligy a tu si také v zeleno-bílém dresu zahrál. Za Bohemians odehrál celkově osm prvoligových utkání, ale jen ve třech byl, i vinou četných zranění, v základní sestavě. Na svou první ligovou branku zatím Bálek čeká.