V sobotu na Strahov, čeká nás Kladno

"S kolegy to stále lepíme," říká o sestavě pro duel se Středočechy Pavel Hoftych.

V sobotu na Strahov, čeká nás Kladno

Složitý rébus má před sobotním utkání české nejvyšší soutěže realizační tým Bohemians. Pavel Hoftych se svými spolupracovníky řeší před důležitou bitvou s taktéž sestupem ohroženým Kladnem spoustu otazníků v sestavě. Vinou karetního trestu či všelijakých zranění mu bude chybět určitě pět hráčů ze základní sestavy a start útočníka Škody vidí trenér týmu na 50%. "Milan dost dlouho laboruje se zraněním na noze a jeho start je opravdu hodně nejistý. Navíc ještě uvidíme, v jakém stavu se vrátí dvojice Ibragimov, Cseh, která byla plnit svoje reprezentační povinnosti," sdělil svůj postřeh Hoftych.

Největším překvapením v tom nejhorším slova smyslu však pro něj bylo zranění pravého obránce Josefa Jindřiška: "To jsme vůbec nečekali, moc nás to zaskočilo. Je to škoda pro celý mančaft." Do polorozpadlého týmu naskočil na začátku minulého týdne mladý francouzský středopolař Benoit Barros, ale jeho šance vzhledem k naskočení do prvoligového zápasu utnulo divizní utkání s Tachovem: "Ta šance je tam minimální, protože až dneska při tréninku se poprvé naplno zapojil a to berme ještě v potaz to, že trénink byl z kategorie lehčích. Ben se zranil při posledním zápase za "Béčko" a právě kvůli tomu je ta šance velmi malá," připouští další komplikaci trenér Bohemky.

Přesto se Klokani na Strahově, kde mají dlouhodobě špatnou bilanci, pokusí nad kladenským týmem zvítězit. Pikantní bude souboj pro Davida Bartka, který ještě na jaře v dresu Středočechů hrál. V létě šel hostovat do Kladna Jan Moravec, který se tak po více než osmi letech působení v nejrůznějších týmech Bohemky může poprvé v životě postavit proti "svým". Podobné pocity mohou mít i jeho současní spoluhráči. Tomáše Strnda a Ondřeje Szaba si velmi dobře z dresu Bohemky pamatujeme. Právě kapitán Kladna Ondřej Szabo ale do utkání nezasáhne. Bude pykat za čtyři žluté karty.

"V reprezentační pauze jsme dobili baterky. Postupně dostáváme mužstvo do pracovní podoby před dvěma posledními zápasy, které jsou pro nás hodně důležité. Nacvičovali jsme věci směrem ke Kladnu, protože těch informací máme o mužstvu dostatek," podotýká Pavel Hoftych, že ani četné absence mu nezabraňují svědomitě se na Kladno připravit.

Utkání 15. kola Gambrinus ligy se hraje již tuto sobotu 21. listopadu od 13.30 na pražském Strahově, kde budeme v pozici hostujícího celku. Vstupenky budou mimo fanshop Bohemians v prodeji také před utkáním přímo na stadionu Evžena Rošického. Fanoušci Bohemky mají vyhrazený sektor za brankou, stejně jako proti Střížkovu. Mohou i na hlavní tribunu, kde bude otevřen vchod A3. Kartami a zraněními zdecimovaný tým jede na "větrnou hůrku" pro Bohemku vybojovat tři body.

Utkání řídí jako hlavní sudí Možíš, na čarách mu budou asistovat pánové Mencl a Drastík. Čtvrtým rozhodčím je pan Adámek, delegátem svazu pan Melichar.